Nederlanders in Griekenland: rondtoeren en ontdekken

26 september 2023 Bas Wanrooij

Rondtoeren en ontdekken: Nederlanders in GriekenlandWat doen Nederlanders het liefst tijdens hun vakantie in Griekenland? Uit een onderzoek van Griekenland.net onder 1.067 bezoekers van de website blijkt dat 24% kiest voor rondtoeren en het ontdekken van een destinatie. We trekken eropuit op de Griekse eilanden en het vasteland om dingen te zien, mensen te ontmoeten en producten en gerechten te proeven. Kortom: we gaan graag op zoek naar het DNA van een Griekse vakantiebestemming.

Griekse gastvrijheid

De Griekse gastvrijheid verbindt ons met de Grieken.“We komen als gast in Griekenland aan, maar vertrekken als vriend en dat is wederzijds”, zegt Bas Wanrooij van Griekenland.net. Met name doordat je gemakkelijk in contact komt met de Grieken en zij je graag dingen willen laten zien, voelen en proeven kun je een destinatie ‘echt’ ontdekken. Dus huren we graag een auto of scooter en trekken eropuit met de tips van deze locals en om weer andere Grieken te ontmoeten.

Nederlanders naar Griekenland voor de Griekse keuken18% van de ondervraagden gaat vooral om te genieten naar Griekenland. Met name gezellige wandelpromenades, de uitgebreide Griekse keuken en mooie baaien worden genoemd om van te genieten. 16% gaat op vakantie naar Griekenland om te relaxen. Lekker lang liggen op een Grieks strand, een boek uitlezen in de zon op het terras van je accommodatie of favoriete beach bar en even helemaal niks moeten.

Naar Griekenland voor de zon

Een vakantie naar Griekenland wordt vaak geassocieerd met alleen zon, zee en strand. 21% van de Nederlanders kiest namelijk specifiek voor een zonvakantie naar dit Zuid-Europese land. De meeste vluchten vanuit Nederland gaan dan ook van april tot en met oktober. Wist je dat je ook van november tot en met maart naar Griekenland op vakantie kunt? Een stedentrip naar Athene of Thessaloniki, maar ook een wandelvakantie bijvoorbeeld naar het Pindos-gebergte in Epirus of naar het eiland Santorini. Juist dan is Santorini rustig en kun je toch genieten van het spectaculaire uitzicht vanaf de kraterrand van de vulkaan. Op het vasteland van Griekenland vind je meerdere ski-resorts, dus skiën en snowboarden kun je hier ook.

Andere opties waarop kon worden gestemd in het online-onderzoek van Griekenland.net waren eten met vrienden, nieuwe vrienden maken, sporten en shoppen. En dat shoppen kun je het hele jaar door in de meeste Griekse steden. Rondtoeren en ontdekken, dat is dus wat Nederlanders het liefst in Griekenland doen.