Naar 20 vliegvelden in Griekenland vanuit Nederland

26 juni 2017 Bas Wanrooij
Naar 20 vliegvelden in griekenland vanuit Nederland

Vliegvelden Griekenland – Corfu kortste vliegafstand

Griekenland heeft de meeste vliegvelden van alle landen in de Europese Unie. Van oorsprong militaire luchthavens worden steeds meer gebruikt voor civiele vluchten en zo worden meer en meer vakantiebestemmingen in Griekenland bereikbaar.

In 2017 worden liefst 20 verschillende vliegvelden in Griekenland vanuit Nederland aangevlogen; waarvan de meeste zelfs rechtstreeks. Luchtvaartmaatschappijen Transavia, TUI, Aegean Airlines, Ryanair, Easyjet en Corendon Airlines vliegen vanaf verschillende luchthavens in Nederland op diverse Griekse bestemmingen.

Van tweeënhalf tot nog geen vier uur vliegen

De luchthaven van het Griekse eiland Corfu ligt, op ruim 1.800 kilometer afstand, het dichtste bij Schiphol. De vliegduur naar Corfu varieert van twee uur en twintig minuten tot twee uur en vijftig minuten. Niet veel verder vanaf Nederland ligt het vliegveld van Thessaloniki op bijna 1.900 kilometer afstand voor de vakantiebestemmingen op Chalkidiki. Rhodos ligt het verste af van Nederland op ruim 2.500 kilometer afstand en heeft een vliegduur van drie en een half uur tot drie uur en vijftig minuten.

Kreta heeft meerdere luchthavens

Het grootste eiland van Griekenland, Kreta, heeft meerdere luchthavens. Heraklion is het drukste vliegveld van Griekenland in juli en augustus en ook Chania staat in de zomermaanden in de top 5 van Griekenland qua vliegverkeer. Sitia, het kleinste Kretenzer vliegveld aan de noordoostkust, is vorig jaar compleet vernieuwd, maar hier wordt deze zomer niet rechtstreeks vanuit Nederland op gevlogen.

Andere vliegvelden in Griekenland die vanuit Nederland dit jaar worden aangevlogen zijn Preveza (Lefkas), Kefalonia, Zakynthos, Kalamata, Kythira, Athene, Volos (Pilion), Skiathos, Kavala (Thassos), Lesbos, Mykonos, Samos, Santorini, Kos en Karpathos.