Naxos bij de beste eilanden ter wereld

21 februari 2014
Naxos vakantie portara zonsondergang

Naxos zonsondergang door de Portara

Het Griekse eiland Naxos, grootste van de Cycladen eilandengroep, is door Tripadvisor gerangschikt op de zesde plaats in hun lijstje van beste eilanden ter wereld. Het is het enige Griekse eiland in de wereldwijde top tien van de reisbeoordelingenwebsite.

Het afgelopen jaar heeft Naxos veel en vooral goede beoordelingen van zowel accommodaties, restaurants en bezienswaardigheden gekregen. Op basis hiervan maakt Tripadviser jaarlijks haar top tien voor de Traveler’s Choice Awards en plaatste Naxos bij de beste eilanden ter wereld. Ambergris Caye, een eiland van Belize, voert dit jaar de lijst aan gevolgd door Providenciales (Turks en Caicos eiland) en Bora Bora in Frans Polynesië.

Naxos is een veelzijdig eiland en in tegenstelling tot veel andere eilanden van de Cycladen ook behoorlijk groen. De Portara is een belangrijke trekpleister van het Griekse eiland. Vooral een geliefde plek tijdens de zonsondergang. Het hoofdstadje Chora heeft archeologische bezienswaardigheden en is bovendien erg gezellig. Tel daar de talloze zeer fraaie zandstranden van Naxos bij op en je hebt een perfecte vakantiebestemming.

Vijf Griekse eilanden bij de beste 10 van Europa

In de top 10 “beste eilanden van Europa” van de Traveler’s Choice Awards van Tripadvisor staat Naxos op de tweede plaats. Ook Milos, Kefalonia, Santorini en Paros staan in de lijst van tien beste eilanden van Europa. Milos (5e plaats), Santorini (7e plaats) en Paros (10e plaats) zijn ook eilanden van de Cycladen. Een prima bestemming trouwens om te gaan eilandhoppen. Kefalonia is op de zesde plaats geëindigd dit jaar en is onderdeel van de Ionische eilanden van Griekenland.