Chalkidiki domineert top 10 beste hotels ter wereld

18 mei 2021 Bas Wanrooij

Chalkidiki domineert top 10 beste hotels ter wereldIn de top 10 van beste hotels ter wereld in 2021, vind je volgens bezoekers van Tripadvisor liefst twee hotels op Chalkidiki terug. Bij de jaarlijkse Traveller’s Choice Awards zijn Sani Dunes (3) en Achtis Hotel (5) de enige Griekse noteringen in de wereldwijde top 25 van beste hotels. Deze twee Griekse tophotels zijn te vinden op het schiereiland Kassandra van Chalkidiki en wel op de bestemmingen Sani en Afitos. Het beste hotel ter wereld staat dit jaar in Brazilië, maar Chalkidiki domineert deze top 10 van beste hotels ter wereld.

Vier Griekse hotels in top 25 Europa

In de top 25 van beste hotels van Europa zijn vier Griekse hotels terug te vinden in 2021. Het zijn de al eerder genoemde Sani Dunes (2) en Achtis Hotel (3) in de top tien. Ook Ikos Olivia in Gerakini op Chalkidiki (12) viel in de prijzen. Net als het fraaie resort Canaves Oia (15) op het Cycladen-eiland Santorini.

Sani Dunes wordt geroemd om haar geweldige combinatie van professionaliteit en vriendelijkheid. Het super-de-luxe resort ligt fraai aan de westkust van het schiereiland Kassandra. Het Achtis hotel ligt in het gezellige en traditionele dorp Afitos aan de noordoostkust van Kassandra. Ikos Olivia ligt wat verder naar het noordoosten en direct aan de kust. Tussen de schiereilanden Kassandra en Sithonia in Vorig jaar had dit luxe resort nog een top 10 notering. Canaves Oia valt jaarlijks wel in de prijzen. De locatie aan de caldera van Santorini in het dorp Oia, maakt het resort erg gewild voor een luxe vakantie naar Griekenland.

Top 10 beste hotels Griekenland 2021

Het beste hotel van Europa dit jaar is The Omnia in Zermatt in Zwitserland. Chalkidiki en Mykonos domineren de Griekse lijst met beste hotels van 2021. In de top tien van beste hotels in Griekenland vinden we naast de vier eerder genoemde hotels ook het Nana Princess Suites resort in Chersonissos op Kreta, Mykonos Bay Hotel in de stad van Mykonos, Simantro Beach Hotel in Sani, Porto Sani resort in Sani, Nissaki Boutique hotel in Platys Gialos op Mykonos en het Palladium Boutique Hotel ook in de strandbestemming Platys Gialos.