Met Eliza naar Pilion

25 februari 2014 Bas Wanrooij
Pilion Griekenland strand

Pilion Griekenland – fraai zandstrand

Eliza was here heeft Pilion ontdekt op het vasteland van Griekenland. Pilion is een schiereiland dichtbij de stad Volos, waar ook de internationale luchthaven ligt. Met Transavia vlieg je op vrijdag rechtstreeks van Amsterdam naar Volos. De vliegtijd is nog geen drie uur. Pilion is nog niet ontdekt door het massatoerisme en een populaire vakantiebestemming bij de Grieken. Ook in de winter trouwens. Dan ligt hier sneeuw en kun je in Agriolefkes op een hoogte van 1.200 tot 1.471 meter prima skiën.

Met een huurauto kun je Pilion zelf ontdekken. Het is een natuurrijk gebied en ideaal voor een actieve vakantie. Zo kun je hier uitstekend wandelen, mountainbiken en gaan bergbeklimmen. De natuur is prachtig en verandert elke maand van kleur en structuur. Een dicht bebost gebied met prachtige vergezichten.Ontdek de unieke architectuur van de 24 bergdorpen als Vizitsa, Horto en Makrinitsa. De mooiste baaien en stranden liggen langs de oostkust aan de Egeïsche Zee. Mylopotamos of Papa Nero zijn hier populaire stranden, vooral in de zomermaanden.

Langs de westkust aan de Golf van Pagasitikos vind je gezellige dorpen met fraaie stranden. Kala Nera en Afissos zijn twee voorbeelden hiervan. Ontdek ook de stad Volos en de Tsipouro. Gezellige tavernes, waar men Tsipouro met lokale mezzes combineert. Voornamelijk ‘seafood’ en gezelligheid speelt hier een hele belangrijke rol. Eliza was here biedt bijzondere accommodaties aan op Pilion.