Kreta bij beste 3 bestemmingen ter wereld

25 februari 2020 Bas Wanrooij

Kreta bij 3 beste bestemmingen in 2020 ter wereldKreta is door bezoekers van TripAdvisor gekozen tot de op twee na beste bestemming ter wereld in 2020. Het Griekse eiland Kreta scoort een top drie positie mede door haar goddelijke stranden. De bestemming wordt geroemd om de perfecte afwisseling tussen luieren aan het strand en culturele bezienswaardigheden. De steden Londen en Parijs zijn in 2020 respectievelijk de nummer één en twee bij de Traveller’s Choice awards.

Ook Rhodos in top 25 bestemmingen ter wereld

Ook het Griekse eiland Rhodos staat in de top 25 van beste bestemmingen ter wereld in 2020. We vinden Rodos terug op de 18e plaats in de lijst van TripAdvisor. In de top 25 van “trending bestemmingen” van 2020 staat Zakynthos op de achtste plaats. Uiteraard worden hier Navagio beach en de schildpadden als toeristische trekpleisters genoemd. Kochi in India, Luzon op de Filippijnen en Porto in Portugal zijn dit jaar de top drie van trending bestemmingen.

In de top 25 opkomende vakantiebestemmingen ter wereld staat het pittoreske Naoussa op het eiland Paros op de vijfde plaats dit jaar. Een gezellige kustplaats met mooie stranden in de omgeving. Kalingrad in Rusland, Saranda in Albanië en Beiroet in Libanon vertegenwoordigen de top drie van opkomende vakantiebestemmingen in 2020.

Kleftiko, Elafonisi en Balos bij beste 25 stranden ter wereld

In de categorie beste stranden ter wereld in 2020 vielen drie Griekse stranden in de prijzen. Op de 10e plaats is Kleftiko op Milos geëindigd. Een echte strand is hier niet, maar de witte rotsen in zee en de mogelijkheid om te snorkelen en zwemmen waren voor TripAdvisor doorslaggevend.

De beroemde stranden Elafonisi (21) en Balos (24) zijn namens Griekenland eveneens in deze gerenommeerde lijst terug te vinden dit jaar. Baio do Sancho in Brazilië, Grace Bay beach op de Caicoseilanden en Playa Paradiso op Cuba zijn de drie mooiste stranden in 2020.