Kreta bij beste vier bestemmingen ter wereld

13 november 2019 Bas Wanrooij

Kreta bij beste bestemmingen ter wereldKreta mag zich volgens bezoekers van TripAdvisor één van de beste vier bestemmingen ter wereld noemen. De steden Londen, Parijs en Rome vormen de top drie van de beste bestemmingen ter wereld bij de Travellers’ Choice Awards 2019. Kreta is de enige Griekse vermelding dit jaar. In de top 25 van beste bestemmingen van Europa zijn ook Santorini en Rhodos-stad terug te vinden.

Kreta heeft goddelijke stranden

De vierde plek van Kreta in deze prestigieuze lijst van beste bestemmingen ter wereld is opvallend. Samen met Bali en Phuket zijn dit de enige eilandnoteringen in de top 10. De overige zeven posities zijn steden, waarvan het grootste gedeelte Europees is. Bezoekers roemen Kreta om haar goddelijke stranden. Elafonisi en Balos beach worden vooral genoemd, maar ook culturele trekpleister Knossos en de steden Chania en Rethymnon worden geprezen.

Geen Griekse steden in top 25

De steden Athene en Thessaloniki zijn in trek voor een stedentrip onder Nederlanders, maar bij TripAdvisor komen ze nog niet terug in de 25 beste bestemmingen ter wereld of van europa. Deze Griekse steden zijn het hele jaar door te bezoeken en bieden bezoekers in elk jaargetijde hun charme. In de wintermaanden januari, februari en maart kun je stedentrip zelfs combineren met een dagje wintersport in Griekenland.