Nederland in top 6 voor Griekenland

9 oktober 2019 Bas

Nederland in top 6 voor GriekenlandvakantiesUit statistieken van de periode 2016 tot en met 2018 blijkt dat Nederland in de top zes staat voor toerisme in Griekenland. De top vijf bestaat uit Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Frankrijk en Italië. In 2018 kwamen er voor het eerst in de geschiedenis meer dan één miljoen toeristen vanuit Nederland aan in Griekenland. Ten opzichte van 2016 is dat een stijging van 31,8%. Dit resulteert in een marktaandeel van 3,4% in het Zuid-Europese land (bron: INSETE). Kreta is nog altijd onze grote favoriet gevolgd door de Zuid-Egeïsche en Ionische eilanden.

56% van onze reizen naar het buitenland

Volgens het NBTC-NIPO ging in 2018 83,1% van de Nederlandse bevolking op vakantie. Gemiddeld reisden we 2,8 keer af naar binnen- of buitenland in dat jaar. 56% van onze reizen ging naar het buitenland, waarvan bijna een derde naar een Mediterrane bestemming, en 24% van onze reizen doen we als stedentrip met een stukje cultuur. 18% is voor een zon-, zee- en strandvakantie.

We geven meer uit op vakantie in Griekenland

In het tweede en derde kwartaal gaan we vooral op vakantie naar Griekenland (84,5%). Dat is niet verwonderlijk natuurlijk, gezien de vakantievluchten naar Griekenland voornamelijk van april tot en met oktober worden uitgevoerd. We gaven in 2018 weer meer uit in Griekenland tijdens onze vakantie. In totaal spendeerden we als Nederlanders 615 miljoen euro dat jaar en dat is een stijging van 28% ten opzichte van 2017.