Nederlanders liefst naar Griekenland op vakantie

25 augustus 2016 Bas Wanrooij
Nederlanders liefst naar Griekenland op vakantie

Nederlanders liefst naar Griekenland – strandvakantie

De website teflsearch heeft tussen juli 2015 en juli 2016 internet data vergaard van meer dan 80 landen wereldwijd. Deze data komt uit zoekopdrachten van Google, Naver en Baidu.

Zo vertaalden medewerkers van teflsearch, website voor vacatures om mensen Engels te leren in het buitenland, bijvoorbeeld de zoekterm “holidays to France” in 52 verschillende talen om de resultaten met elkaar te kunnen vergelijken en hier conclusies uit te kunnen trekken.

Griekenland meest gezocht voor vakanties

In Nederland is Griekenland het meest gewilde vakantieland. Althans 9,2% van alle vakantie gerelateerde zoekopdrachten op het web worden, door ons Nederlanders, naar Griekenland gedaan. Op de tweede plaats staat Turkije met 7,5% en op de derde plaats Spanje met eveneens 7,5% van de zoekopdrachten in Google.

Opvallend in de Nederlandse top tien zijn de noteringen van bestemmingen Curaçao (5) en Aruba (9). Ontbrekende vakantielanden zijn echter Duitsland, België en Italië in het lijstje. Hebben deze drie genoemde landen dan minder geheimen voor ons of weten we hier vooraf al waar we naartoe gaan op vakantie?

Kroatië wereldwijd meest populair op internet

Niet Frankrijk, het meest bezochte land ter wereld, maar Kroatië is de populairste bestemming op het internet. Het Mediterrane land kwam voor in 2,71% van alle reis gerelateerde zoekopdrachten op het internet in de eerder genoemde periode. Frankrijk komt overigens niet eens in de wereldwijde top tien voor. Griekenland staat met 2,54% van de zoekopdrachten op de tweede plaats in deze top 10 en Turkije en Thailand sluiten met 2,47% gezamenlijk de top drie af.

In België wordt Spanje online het meest gezocht voor vakanties. 6,0% van alle zoekopdrachten gingen hier naar het Zuid-Europese vakantieland. Opvallend is te zien dat Belgen ook graag in eigen land op vakantie gaan. In de top 10 van België staat het land zelf namelijk op de zesde plaats. Ook in Griekenland en Groot Brittanië zoekt men graag in eigen land naar een vakantie.