Van Corfu naar Parga

24 augustus 2016 Bas Wanrooij
Van Corfu naar Parga

Van Corfu naar Parga – uitzicht op Parga

Als je op vakantie bent op het Griekse eiland Corfu kun je met een dagexcursie naar Parga op het vasteland van Griekenland. Hartstikke leuk om te doen, maar je vaart langer op zee dan dat je tijd hebt om het pittoreske kustplaatsje te bezichtigen en te ontdekken.

Een prima alternatief is om zelf met de veerboot van Corfu naar de stad Igoumenitsa te varen en met een huurauto richting Parga te rijden.

Corfu Igoumenitsa meer dan 10 keer per dag

De veerdiensten van Corfu Ferries varen in de zomermaanden 13 keer per dag op een neer van Kerkyra naar Igoumenitsa. Een overtocht duurt ongeveer anderhalf en, als er niet teveel wind staat, kun je relaxen in het zonnetje op het dek van de veerboten. In het restaurant zijn allerlei snacks, koffie, bier en limonade te verkrijgen.

Sivota boulevard

Van Corfu naar Parga – boulevard van Sivota

Vanuit Corfu vertrekt de eerste ferry al om 06.30 uur. De tweede dienst, om 07.30 uur, kozen wij en om 09.00 uur stonden we in de haven van Igoumenitsa. Hier hebben we een dag eerder online een huurauto gereserveerd om door de streek Epirus te kunnen en mogen rijden. Het is namelijk maar de vraag of je huurauto van Corfu ook verzekerd is op het vasteland.

Een retourtje met de veerboot van Kerkyra naar Igoumenitsa kost € 11,- per persoon. Tenminste als je op dezelfde dag weer terug reist. Geef dit aan bij het loket van Corfu Ferries in de haven van Kerkyra. Je krijgt dan een voucher voor de terugreis, die je op Igoumenitsa dient in te leveren bij het verkooppunt op de kade.

Kustweg Sivota naar Parga

Vanuit Igoumenitsa kun je op twee manieren naar Parga rijden. De snelste route is via de autoweg door het binnenland, maar de mooiste is over de kustweg via het bij zeilers geliefde kustplaatsje Sivota. Ook een prima stop voor een kop koffie op één van de talloze terrasjes aan de wandelpromenade. Het haventje ligt vol met zeilboten en jachten en de groene kuststrook herbergt hier een paar prachtige baaien met nog mooiere stranden.

Bella Vraka beach ligt op een steenworp afstand van Sivota en is bezienswaardig. In de zomermaanden wellicht wat te druk. Voor een verfrissende duik in zee lonken dan de wat zuidelijker gelegen stranden van Megali Ammos en Mega Ntrafi beach.

Genieten in Parga

Kustweg van Sivota naar Parga

Van Corfu naar Parga – kustweg vanaf Sivota

In Parga is een paar uurtjes slenteren door de smalle straatjes een tip. Boetiekjes, trendy bars, grill rooms en souvenirwinkeltjes wisselen elkaar af en zorgen voor een sfeervol straatbeeld. Sommige steegjes lopen (steil) omhoog richting het oude fort van Parga en aan het einde van de wandelboulevard pronkt het kraakheldere zeewater bij Parga beach. Tijd voor een pita gyros.

Vanaf het kasteel van Parga heb je een prachtig uitzicht op het pittoreske stadje met aan de andere kant de geweldige baai van Chrisogiali. Rond een uur of zeven rijden we terug naar Igoumenitsa om met de veerdienst van 20.30 uur weer terug naar Corfu te reizen.