Thessaloniki, Lefkas, Zakynthos en Chania populair in juli

29 augustus 2016 Bas Wanrooij
Thessaloniki, Lefkas, Zakynthos en Chania populair in juli

Thessaloniki, Lefkas, Zakynthos en Chania populair

In de maand juli zijn Nederlanders vooral meer op vakantie geweest naar Thessaloniki en Chalkidiki (+83%), Lefkas (+36%), Zakynthos (+23%) en Chania (+22%). Deze vakantiebestemmingen trokken in de zomermaand een stuk meer toeristen uit Nederland dan vorig jaar (bron: SETE Intelligence). De ANVR meldde eerder deze maand al dat het aantal boekingen van vakanties naar Griekenland in juli +30% is ten opzichte van vorig jaar (bron: ANVR-Gfk).

Ionische eilanden in trek bij Nederlanders

De Ionische eilanden lieten bijna allemaal een groei zien in juli ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Lefkas (+36%), Zakynthos (+23%) en Corfu (+11%) zagen meer vakantiegangers uit Nederland aankomen op hun internationale luchthavens. Alleen het eiland Kefalonia groeide niet in deze regio aan de westkant van Griekenland.

Ook de drukke vliegvelden van Heraklion (+1%) en Rhodos (+8%) deden het goed. Andere Griekse eilanden die meer Hollanders op bezoek kregen in juli waren Karpathos (+5%) en Santorini (+4%). Op het vasteland van Griekenland was er naast Thessaloniki meer animo voor Volos en Pilion (+43%) en Kalamata (+12%).

Meer last minute vakanties naar Griekenland

De trend van de afgelopen jaren om dichter voor vertrek een vakantie te boeken zet voor Griekenland dus door. Het aanbod van last minute vakanties was vrij goed deze zomer en het slechte zomerweer in Nederland heeft ook een steentje bijgedragen aan deze groeicijfers.