Onbekend Kythira

21 december 2017 Bas Wanrooij
Onbekend Kythira voor vakantie

Onbekend Kythira – vakantie in Griekenland

Het Griekse eiland Kythira is een traditionele en rustige vakantiebestemming. Je vliegt van april tot en met oktober in drie uur en een kwartier vanaf Amsterdam met Transavia naar het Ionische eiland. Zeker in het voor- en naseizoen is Kythira een vakantiebestemming om te relaxen en mooie wandelingen te maken.

Je kunt Kythira combineren met de Peloponnesos, maar ook met het noordwesten van Kreta (Kissamos). Een leuk uitje is naar het kleinere eiland Antikythira, waar archeologen in en rondom het wrak van Antikythira nog steeds geheimen ontdekken.

Uitzicht van het fort in Chora op Kapsali

De hoofdstad Chora ligt veilig hoog op een rotspartij in het zuidwesten van Kythira. Vanaf het Venetiaanse fort van Chora uit 1503, heb je een spectaculair uitzicht op de dubbele baai van Kapsali. Een momentje om van te genieten tijdens je vakantie en natuurlijk om te fotograferen. Chora zelf is ook een bezoekje waard met spierwitte huisjes en heeft ongeveer 300 permanente inwoners. Het dorpje Avlemonas is één van de mooiste dorpjes en ligt aan de oostkust van Kythira. Tevens is het kasteel van Avlemonas bezienswaardig.

Beste reistijd voor Kythira

De beste reistijd voor Kythira is afhankelijk van het soort vakantie dat je wilt vieren. De maanden mei, juni en september nodigen uit om te relaxen met een goed boek op een terrasje aan zee en het maken van mooie wandelingen naar bijvoorbeeld de waterval van Fonissa of Neraida. Reisorganisatie Ross Holidays biedt pakketreizen aan naar het eiland Kythira. In de zomermaanden ben je verzekerd van mooi weer en schijnt de zon soms wel 13 uur lang.