In 2018 wil ik in Griekenland naar

18 december 2017
In 2018 wil ik in Griekenland naar

In 2018 wil ik in Griekenland naar Kreta

Welke vakantiebestemming in Griekenland staat bovenaan het verlanglijstje voor 2018? De afgelopen maanden hebben bezoekers van Griekenland.net hun stem uit kunnen brengen, waar ze in 2018 graag heen willen gaan.

Men kon kiezen uit 14 verschillende bestemmingen en in totaal zijn er ruim 1.500 stemmen uitgebracht. Kreta en Corfu zijn favoriet, maar ook Lesbos en Zakynthos staan extra in de belangstelling van Nederlanders en Belgen volgend jaar

Kreta en Corfu in trek voor 2018

Kreta en Corfu zijn in trek om volgend jaar op vakantie te gaan. Ze kregen de meeste stemmen in de poll: Kreta 15% en Corfu 12%. Op Kreta zijn Rethymnon, Chania en Koutouloufari populair en op Corfu de bestemmingen Acharavi, Gouvia en Paleokastritsa.

Lesbos lijkt terug van weggeweest en mag rekenen op meer belangstelling volgend jaar. In totaal kozen ruim 165 bezoekers (11%) Lesbos als favoriet voor 2018. Ook Zakynthos heeft de interesse van Nederlanders en Vlamingen om volgend jaar te gaan bezoeken. Liefst 8% van de ondervraagden kiest voor Zante, zoals het eiland ook wel wordt genoemd, om vakantie te gaan vieren.

Samos en de Peloponnesos kregen allebei 7% van de stemmen en bij 6% van de stemmers is Rhodos, Kefalonia of Kos de favoriet voor 2018. Santorini en Chalkidiki kregen beiden 5% van de stemmen.