Witte Kerst in Griekenland

24 december 2017 Bas Wanrooij
Witte Kerst Griekenland

Witte Kerst in Griekenland – skicenter Voras

De laatste witte Kerst in Nederland dateert uit 2010. Toen werd er op beide kerstdagen in De Bilt door het KNMI een gesloten sneeuwdek gemeten. In Griekenland ligt in de bergen op het vasteland tijdens de Kerst vaak sneeuw. Ook dit jaar leek het een witte kerst te worden in Griekenland, maar dan niet alleen in de bergen en op het vasteland. De afgelopen dagen daalde op veel plaatsen de temperatuur tot onder het vriespunt en viel er (veel) sneeuw.

Sneeuw voor de Kerst in Griekenland

Op donderdag en vrijdag waren wegen ten noorden van Athene moeilijk begaanbaar door sneeuwval en dat zorgde voor urenlange files. In de streken Thessalië en Centraal Griekenland heeft het van dinsdag tot en met donderdag gesneeuwd en ook hoog in de bergen op Kreta is er kans op sneeuw. Vandaag stijgt het kwik op de Griekse eilanden tot boven de 10 C en blijft de sneeuw niet liggen. Toch zal het in de bergen van Griekenland op heel veel plaatsen wit blijven tijdens de kerstdagen.

Ski resorts Griekenland hebben sneeuw

Op het hoogstgelegen ski-resort van Griekenland Voras/Kaimakstalan zijn de pistes bedekt met sneeuw. Echter door de harde wind die vandaag waait, blijven de pistes gesloten. Later in de week wordt er nieuwe sneeuw verwacht en zal de wind hier gaan liggen. Ook op de pistes van Parnassos, het grootste ski-center van Griekenland, ligt sneeuw, maar blijven de skipistes gesloten door de wind.