Op vakantie naar Kea

19 november 2014 Bas
Op vakantie naar het eiland Kea

Kea vakantie – Loulida het pittoreske hoofdstadje

Griekenlandspecialist Ross Holidays heeft voor 2015 een nieuw pareltje toegevoegd als vakantiebestemming. Het eiland Kea, onderdeel van de Cycladen, kun je volgend jaar zelf gaan ontdekken. Misschien voor ons Nederlanders redelijk onbekend, maar voor de Grieken al decennia een favoriete vakantiestek. Atheners gaan bijvoorbeeld graag een lang weekend naar Kea.

Kea heeft geen eigen luchthaven en met de pakketreizen wordt gebruik gemaakt van de internationale luchthaven van Athene. Met een huurauto rijd je in een half uur naar de haven van Lavrio. Hier vertrekken de veerboten meerdere keren per dag naar het Griekse eiland Kea.

Wandelen op Kea door de groene valleien en hoofdstad

Kea is een heerlijk wandeleiland. Zeker in de maanden mei en juni is een vakantie naar Kea een tip en zijn de valleien prachtig groen met de nodige vegetatie. Het hoofdstadje Loulis, ook wel Chora, is een trekpleister. Een doolhof van smalle straatjes en witte huisjes met oranje pannendaken.

“Kea heeft zijn authentieke karakter weten te behouden, is vrij gemakkelijk te bereiken, nog niet ontdekt door het massatoerisme en heeft de vakantieganger genoeg te bieden. Een ware toevoeging  voor de bestemmingen van Ross Holidays” vertelt de heer Stefanos Stefanou, directeur en eigenaar van de reisorganisatie uit Wijchen.

Op vakantie naar Kea in traditionele accommodaties

Koundouros beach op Kea

Koundouros beach op Kea

De accommodaties die door Ross Holidays worden aangeboden zijn traditioneel en sfeervol en liggen in Otzias en de havenplaats Korissia. Momenteel kun je kiezen uit vier verschillende appartementen en een boerderij.

De Red Tractor Farm in Korissia is een accommodatie voor rustzoekers en natuurliefhebbers. De Griekse eigenaars zijn wandelaars en zij kunnen je de mooiste wandelroutes op Kea verklappen.