Op vakantie naar Skiathos

28 juni 2016 Bas Wanrooij
Op vakantie naar Skiathos stad

Op vakantie naar Skiathos – Skiathos-stad

Skiathos is een groen Grieks eiland en behoort tot de Sporaden archipel. De hoofdstad is het toeristische centrum en de vele stranden op het eiland en de naaldbomen die groeien tot aan zee trekken jaarlijks vele toeristen van over de hele wereld. In mei en juni zijn de meeste stranden nog niet georganiseerd op het eiland en dus ook nog minder druk.

Een boottochtje naar Lalaria beach, het eilandje Tsougria of de andere Sporaden Skopelos en Alonissos mag niet ontbreken tijdens je reis. Op vakantie naar Skiathos is gezelligheid, genieten en lekker eten.

Skiathos-stad blijft je trekken

De hoofdstad van Skiathos is de trekpleister van het eiland. Tevens het toeristische centrum van het eiland. Slenteren door de smalle steegjes van het oude centrum, neerploffen op één van de honderden terrassen en ’s avonds genieten van een Griekse maaltijd op een pleintje of een kleine dwarsstraat. Het is er altijd gezellig druk en Skiathos-stad blijft je trekken tijdens je vakantie.

Natuurlijk mag een bezoek aan het St Maarten van Griekenland niet ontbreken. De landingsbaan van Skiathos wordt ook wel zo genoemd door de vliegtuigen die rakelings over je heen komen bij hun landing op Skiathos Airport.

Zon, zee en strand

Skiathos leent zich uitstekend voor een zon, zee en strandvakantie. De afstanden tussen de vakantiebestemmingen en de stranden zijn kort en de voorzieningen zijn prima. Banana beach voor een feestje, Koukounaries is ideaal voor families met kinderen en de stranden in het noordwesten met zandduinen, als Mandraki, zijn wat meer ongerept. Andere fraai stranden als Tsougria en Lalaria zijn alleen vanaf zee te bereiken.

Pakketreis naar Skiathos of zelf regelen

Op vakantie naar Skiathos Lalaria beach

Op vakantie naar Skiathos – Lalaria beach

Zelf een vakantie naar Skiathos samenstellen of kiezen voor een pakketreis? Het kan allebei echter het aanbod van losse rechtstreekse vluchten naar het eiland is beperkt. Transavia vliegt op maandag, maar is een combinatievlucht met Samos en vliegtickets zijn alleen boekbaar via de touroperators op die vlucht. Accommodaties (hotels, appartementen, villa’s en vakantiehuizen) zijn er genoeg op het Griekse eiland te vinden.

Pakketreizen naar Skiathos, een vlucht gecombineerd met transfer en hotel of appartement, worden door meerdere reisorganisaties aangeboden vanuit Nederland.