Santorini mooiste eiland van Europa

29 april 2015 Bas Wanrooij
Santorini mooiste eiland van Europa in 2015

Tripadvisor – Santorini mooiste eiland Europa

Santorini is door bezoekers van Tripadvisor gekozen tot mooiste eiland van Europa. In de top 10 van de mooiste eilanden van Europa bij de Travellers’ Choice Awards 2015 worden ook de Griekse eilanden Kreta en Zakynthos genoemd.

Vorig jaar stond Santorini nog op een zevende plaats, terwijl het Griekse eiland ook in 2013 al, door bezoekers van de reisbeoordelingen website, tot het mooiste eiland van Griekenland en Europa werd gekozen.

Santorini in top vier mooiste eilanden ter wereld

In Europa is Santorini het allermooiste eiland, maar wereldwijd staat het Griekse vulkaaneiland ook hoog genoteerd. In de top 10 van mooiste eilanden ter wereld van de Tripadvisor Travellers’ Choice Awards staat Thira, zoals het eiland ook wel wordt genoemd, dit jaar op de vierde plaats. Drie tropische eilanden gaan het Cycladen-eiland in deze lijst voor. Het is overigens het enige Griekse eiland in deze wereldwijde top 10. Uit Europa staat alleen Madeira nog in deze prestigieuze wereldlijst van Tripadvisor.

Santorini mooiste eiland van Europa in 2015

Net als in 2013 kozen bezoekers van Tripadvisor Santorini tot het mooiste eiland van Europa. Vorig jaar was Naxos nog het mooiste Griekse eiland en zag Santorini ook Milos en Kefalonia voor zich eindigen. Nu in 2015 staan, de andere Griekse eilanden, Kreta op plaats drie en Zakynthos op plaats vier in de lijst van Europa’s mooiste eilanden. De top 10 van mooiste Griekse eilanden in 2015 bestaat volgens TripAdvisor uit achtereenvolgens: Santorini, Kreta, Zakynthos, Rhodos, Kefalonia, Mykonos, Corfu, Naxos, Elafonissi (Peloponnesos) en Skiathos.