3 Griekse stranden bij beste 10 europa in 2021

26 februari 2021 Bas Wanrooij

3 Griekse stranden bij beste 10 europa in 2021In de jaarlijkse verkiezing van TripAdvisor voor de beste 25 stranden ter wereld en van europa heeft Griekenland hoge ogen gegooid. In de lijst van best 25 stranden van europa voor 2021 heeft Griekenland vier noteringen, waarvan drie in de top 10. Balos beach op Kreta, Elafonissi op Kreta en Kleftiko beach op Milos vinden we dit jaar bij de beste 10 van europa terug. In de lijst van 25 mooiste stranden ter wereld staan namens Griekenland twee stranden: Balos (21) en Elafonisi (24).

Beste stranden op Milos en Kreta

De vier Griekse noteringen zijn opvallend genoeg te noteren op slechts twee verschillende Griekse eilanden. Kreta heeft met Balos beach (6) en Elafonisi beach (7) twee jaarlijks terugkomende stranden in de Tripadvisor Traveller’s Choice Awards. Ook Milos heeft met Kleftiko (9) en Sarakiniko (13) twee plaatsen weten te bemachtigen dit jaar.

Whitehaven beach in Australië mag zich in 2021 het hele jaar beste strand ter wereld noemen. Santa Maria beach op Cuba en Baio do Sancho volgen op respectievelijk de tweede en derde plaats.

Geen Lefkas, Zakynthos of Anti-Paxos

We vinden het opmerkelijk dat stranden als Myrtos beach, Egremni beach, Simos beach en Porto Katsiki geen notering hebben in deze editie. Of bijvoorbeeld Shipwreck beach op Zakynthos, wellicht ook Voutoumi beach op Anti-Paxos? Dat zouden wat ons betreft ook kanshebbers zijn voor de mooiste stranden van Griekenland. Misschien volgend jaar!

3-Griekse-stranden-bij-beste-10-europa-in-2021

Bas Wanrooij

3 Griekse stranden bij beste 10 europa in 2021