September beste reisperiode Griekenland

2 november 2013 Bas Wanrooij
September best reisperiode aan het strand

Aan het strand in september in Griekenland

De afgelopen tijd is de poll op Griekenland.net ingevuld door 2.383 bezoekers. Op de vraag “Wanneer ga jij naar Griekenland?” kozen 1.032 bezoekers (43%) voor de maand september. Een mooie reisperiode om naar Griekenland op vakantie gaan met een warme zee om in te zwemmen, aangename temperaturen overdag en niet de drukte van de zomermaanden. Ook zijn de reizen in september een stuk goedkoper dan in de zomer.

September favoriet voor vakanties, augustus het alternatief

Augustus is de favoriete reismaand voor Griekenland bij 16% van de stemmers. De meest zonzekere maand in Griekenland en ook de drukste periode voor vakanties. De Grieken zelf vieren in deze maand ook volop vakantie in eigen land. Opvallend is oktober als derde keuze met 317 stemmen (13%). Nog even opladen voor de winterperiode in Nederland en natuurlijk de hersftvakantie. Juni (10%) en juli (9%) zijn de andere reismaanden in de top vijf.

Nagenieten van je vakantie

September is ook een goede maand om na te genieten van je vakantie naar Griekenland. Eliza was here organiseerde het evenement “Lange tafel in het gras”, een culinair buitendiner, voor ruim tweehonderd genodigden. “September is het perfecte moment. Een groot deel van onze gasten is net terug van hun zomervakantie en zit dus boordevol vakantie ervaringen die ze willen delen. Naast het mooie nazomerweer in september proberen we zo het vakantiegevoel nog even vast te houden” aldus Nicole Scheerens van de reisorganisatie.