In september op vakantie naar Griekenland

7 februari 2017 Bas Wanrooij
September op vakantie naar Griekenland Kreta

In september op vakantie naar Griekenland – Kreta

De maand september is één van de favoriete reismaanden voor Griekenland. Na mei en juni kiezen bezoekers van Griekenland.net het liefst voor de maand september om op vakantie naar Griekenland of de Griekse eilanden te gaan.

Een maand met zomerse temperaturen overdag, maar niet met de drukte van het hoogseizoen. Lekker wandelen, relaxen met een boekje op het terras of luieren aan het strand en genieten van een duik in de nog warme zee.

Overdag 30 graden in Griekenland in september

Over de temperatuur hoef je je in september in Griekenland geen zorgen te maken tijdens je vakantie. Overdag dag is 30°C op de thermometer eerder regelmaat dan uitzondering en dat geldt voor vrijwel heel Griekenland. De hoogste temperatuur ooit in september in Griekenland gemeten is 41,9°C. Op 5 september 2015 steeg het kwik tot deze waarde in de stad Larissa. Een dag later werd op de luchthaven van Athene 41,6°C gemeten en weer een dag later werd het in Heraklion op Kreta met 41,6°C tropisch warm.

Hoog in de bergen op het vasteland van Griekenland kan het in september soms al vriezen. Zo werd op 30 september 2016 op de Peloponnesos in Kechroti een temperatuur van – 6,9°C gemeten. Het is de laagste temperatuur gemeten deze maand in Griekenland.

September heerlijke reismaand Griekenland

Niet alleen het weer is goed in september in Griekenland, maar ook de zee is nog aangenaam warm. In juni, juli en augustus is het zeewater flink opgewarmd door de zonnestralen. De zee heeft in september nog een temperatuur van 22 tot 25 graden en dat is heerlijk om in te gaan zwemmen. Ook de grote drukte van de zomermaanden heb je niet in september. Een heerlijke maand voor een vakantie naar Griekenland om te genieten, uit te rusten en wandelingen te maken in de natuur.