Combineer Lefkas en Parga

1 februari 2017 Bas Wanrooij
Combineer Lefkas en Parga

Combineer Lefkas en Parga – Porto Katsiki

Als je denkt aan het combineren van vakantiebestemmingen in Griekenland kom je al snel op eilandhoppen uit. Zowel de Cycladen als de Sporaden zijn populaire Griekse eilanden om te gaan hoppen.

Natuurlijk zijn er veel meer mogelijkheden om steden, gebieden en eilanden te combineren tijdens je reis naar Griekenland. Lefkas en Parga is een combinatie die vrij eenvoudig kan worden gemaakt en zelfs kan worden geboekt als pakketreis.

Lefkas heeft de mooiste stranden

Je vliegt rechtstreeks vanaf Amsterdam op de luchthaven van Preveza. Vliegtickets kun je online zelf boeken en zijn beschikbaar van april tot en met oktober. Er gaan bovendien meerdere vluchten per week. Vanaf de luchthaven is het eiland Lefkas per auto bereikbaar via een lange pier. Je arriveert dan in het gezellige en sfeervolle Lefkas-stad. Aan de oostkust van het Ionische eiland liggen de badplaatsen Nidri en Lygia en in het zuiden zijn Vassiliki en Sivota de reisbestemmingen.

De westkust van het groene Griekse eiland heeft met Porto Katsiki en Egremni een paar van de mooiste stranden van Griekenland. In het weelderige binnenland is een bezoek aan de watervallen van Nidri een tip en het gebied leent zich bovendien uitstekend voor mooie natuurwandelingen.

Parga is gezellig en pittoresk

Wil je na een week wat anders, dan is het pittoreske Parga een aanrader. Het levendige kustplaatsje ligt op een uur rijden van Lefkas-stad en in de directe omgeving is genoeg te zien en te doen. Slenteren door de smalle straatjes omhoog naar het oude fort en hier genieten van het panorama uitzicht op het stadje Parga. Stranden als Parga, Lichnos en Valtos beach lonken voor een dagje luieren in de Griekse zin.

Onderweg van Lefkas-stad naar Parga is een stop bij het oorlogsmonument van Zalongo een tip. Maar ook een wandeling langs de rivier Archeron of ga zelfs raften op deze rivier tijdens je combinatiereis van Lefkas en Parga (Epirus). Ross Holidays biedt een combinatiereis Lefkas en Epiros (Parga) aan als pakket. Je dient dan alleen zelf de transfer met een huurauto te regelen.