Up Greek Tourism

29 augustus 2013
Up Greek Tourism billboard Santorini

Billboard Up Greek Tourism Santorini

Niet zo lang geleden ontdekten we bij toeval een prachtige campagne van Up Greek Tourism in New York. Op Time Square draaide een digitaal billboard om het toerisme naar Griekenland te promoten. De vissersboot was gemaakt met kleine foto’s van iedereen die een donatie heeft gedaan om de campagne te kunnen laten maken en draaien. Met elkaar en voor elkaar en daarbij zoveel mogelijk free publicity creëren wereldwijd. We legden Yorgos Kleivokiotis vijf vragen voor over deze en andere campagnes van Up Greek Tourism. Yorgos is geboren in Athene en woont inmiddels al zeven jaar in Dubai. Hij richtte mede Up Greek Tourism en Volunteer4Greece op.

Waarom zijn jullie gestart met UP Greek tourism?

We wilden helpen het profiel van de Grieken te verbeteren en als voorbeeld te dienen hoeveel impact het vrijwilligerswerk van individuen kan hebben op het imago van een land als Griekenland. Wij geloven dat de perceptie van een natie of een land komt vanuit nieuwsberichten en niet alleen tot stand komt door advertentiecampagnes.

UP Greek Tourism is niet alleen een campagne; het is een verhaal van een groep Grieken die samenwerken een advertentie te laten funden door het volk. In de huidige media op internet, youtube en social media, waar de informatie snel rondgaat en overal, is het promoten van toerisme naar Griekenland niet alleen de taak van de regering. Het is het werk van iedereen.

Waar staat UP Greek Tourism voor?

Kort gezegd is het een civiele actie voor de promotie van een gezamenlijk doel. Bij ons is het doel om Griekenland te promoten als vakantiebestemming.

Wat was jullie beste campagne tot nu toe?

Het billboard op Time Square in New York had de grootste impact. Het heeft heel veel aandacht gekregen in de international media. CNN, de kanalen van Russia Today, de New York Times, The Guardian zijn enkele voorbeelden waar het billboard werd besproken. Het verspreidde ook de juiste boodschap in ons eigen land.

Wat is jullie volgende campagne?

We weten nog niet of er een volgende campagne gaat komen. Tot nu toe hebben we drie grote campagnes gedaan en de innovatieve factor is nu wel weg. We zijn daarbij ook allemaal enorm druk op persoonlijk vlak. De campagnes hebben we altijd gedaan in onze eigen vrije tijd. Als we een nieuwe campagne doen zal deze waarschijnlijk in Azie gaan plaatsvinden. Grootste kans is China omdat hier de mediakanalen heel anders zijn en werken. Daarbij zullen nog niet veel Chinezen hebben gehoord van de campagnes en daardoor zal ons verhaal interessant kunnen zijn en impact kunnen creëren.

Wat is je favoriete vakantiebestemming in Griekenland?

Ik heb geen favorieten. Elke paar jaar kies ik een andere plek om te bezoeken in Griekenland. De laatste jaren ben ik in het westen van Kreta en het noordoosten van Kefalonia geweest. Daarvoor was ik veel te vinden op het eiland Paros. Eigenlijk altijd de Griekse eilanden.