Greek paths of culture wint Europa Nostra award

29 mei 2019 Bas Wanrooij

Greek paths of culture wint Europa Nostra awardHet wandelnetwerk “The Greek Paths of Culture” heeft een Europa Nostra Award gewonnen. In de categorie training, opleiding en bewustwording won het Griekse netwerk van wandelpaden de prijs van het Europa Nostra. Beter bekend als “The Voice of Cultural Heritage in Europe” en wordt gesubsidieerd door de Europese Unie. 

Wandelen in Griekenland

Wandelaars gaan graag naar het vasteland van Griekenland en de Griekse eilanden. De natuur en het bergzame landschap trekken wandelfanaten van over de hele wereld aan. De Europese wandelroute E4 loopt door Griekenland en eindigt op Kreta. Het wandelnetwerk van The Greek Paths of Culture is inmiddels uitgegroeid tot 658 kilometer en verbindt 13 gebieden met elkaar.

Om te wandelen gaan Nederlanders graag op vakantie naar de groene eilanden Alonissos, Corfu, Kefalonia, Kythira en Samos. Op het vasteland zijn de streken Pilion en Epirus populair onder wandelaars.

Bergen in Griekenland

Zo’n 80% van Griekenland bestaat uit bergen. Voor wandelaars één van de belangrijkste trekpleisters. Op het vasteland reiken de bergtoppen hoger dan op de Griekse eilanden. De natuur in de binnenlanden en in de hoger gelegen gebieden is prachtig. Zeker in de maanden april, mei en juni, omdat alles groen is en in bloei staat. De wandelpaden worden steeds beter in Griekenland. Meer en meer paden worden in het begin van het reisseizoen vrijgemaakt en ook bewegwijzering wordt geplaatst.