Vakantie Griekenland in 2022

19 januari 2022 Bas Wanrooij

Vakantie Griekenland in 2022Wil je naar Griekenland op vakantie in de zomer van 2022? We hebben de nieuwe bestemmingen, accommodaties en vroegboekkortingen voor je op een rijtje gezet. Alvast even wegdromen over je reis naar Griekenland kan geen kwaad in deze tijd. Zo kun je genoeg inspiratie opdoen voor jouw vakantie naar Griekenland in 2022. Gelukkig blijft het dagelijks alweer steeds langer licht en ligt ‘blue monday’ achter ons. Op naar de zomer.

Het voordeel als je nu je vakantie boekt is dat er nog keuze genoeg is. Vanuit Nederland wordt er in 2022, van april tot en met oktober, namelijk gevlogen op 20 verschillende Griekse luchthavens. En van daaruit kun je natuurlijk verder reizen met een huurauto, binnenlandse vlucht of veerdienst om bijvoorbeeld te gaan eilandhoppen op de Cycladen.

Populaire Griekse bestemmingen zomer 2022

De populairste Griekse bestemmingen in het afgelopen jaar waren achtereenvolgens Kreta, Kos, Rhodos, Zakynthos en Corfu. Dat zal deze zomer waarschijnlijk niet anders zijn. Trend voor de zomer van 2022 is om in ieder geval één keer goed op vakantie te gaan. Ons vakantiebudget ligt dit jaar wat hoger en we boeken onze zomervakantie meer last minute. Wij Nederlanders en Belgen kiezen ook eerder voor luxere accommodaties van vier of vijf sterren. Bovendien gaan we met gemiddeld tien of elf dagen ook wat langer op vakantie deze zomer (bron: SETE Intelligence).

Accommodaties in Griekenland worden steeds vaker gerenoveerd. Juist in deze Covid-19 pandemie hebben Griekse hoteleigenaren samen met touroperators geïnvesteerd in hun eigendommen. Zo hebben diverse drie-sterren appartementen en hotels bijvoorbeeld een upgrade gekregen. Ze worden nu dan als vernieuwd en vier-sterren accommodaties aangeboden. Dit sluit dan weer mooi aan bij een eerder genoemde trend in 2022.

Vakanties naar Griekenland en flexibiliteit

Zomer in Griekenland in 2022Het aantal Griekse bestemmingen voor deze zomer ligt niet hoger dan vorige zomer. Wel wordt er door reisorganisaties meer flexibiliteit aangeboden. Zo kun je meer en gemakkelijker Griekse eilanden met elkaar combineren in één reis en krijg je omboekgarantie. Ook heb je steeds vaker de mogelijkheid om te verblijven in verschillende accommodaties op één destinatie. Bijvoorbeeld een week in het noorden en een week in het zuiden van Corfu. En met een huurauto erbij.

Sunweb heeft met liefst 808 verschillende accommodaties het grootste aanbod vakanties naar Griekenland deze zomer. Ook bij TUI valt er met 515 Griekse accommodaties genoeg te kiezen voor de zomer van 2022. Zoek je wat meer rust en luxe, dan zijn de 237 exclusievere en kleinschalige accommodaties van Eliza was here in Griekenland een tip. Voor een vakantie dichtbij de Grieken in een kleinschalige accommodatie kun je op één van de 31 verschillende Griekse bestemmingen van Ross Holidays terecht. Zoek je een stedentrip naar Athene, een rondreis over de Peloponnesos of een fly-drive naar Kreta? Dan heeft De Jong Intra vakanties mogelijkheden voor je. En wil je kleinere Griekse eilanden bezoeken en met elkaar combineren? Dan ben je bij reisorganisatie @Olives aan het juiste adres. Fijne vakantie alvast!