Sportevenementen Griekenland najaar 2022

22 september 2022 Bas Wanrooij

Sportevenementen in Griekenland in het najaar van 2022Voor de atleten onder ons is het weer eens wat anders om deel te nemen aan sportevenementen in Griekenland in het najaar van 2022. En die worden er genoeg georganiseerd dit najaar. Het grootste en populairste sportevenement dit najaar in Griekenland is natuurlijk de Athens Classic Marathon ‘The autenthic’. Jaarlijks vindt deze hardloopwedstrijd plaats op de tweede zondag van november. Dit jaar dus op zondag 13 november. Al sinds 1972 wordt deze marathon-wegrace in Griekenland georganiseerd. De start is traditioneel in het stadje Marathon en de finish in het fraaie Olympisch stadion van Athene. Maar, zoals al gezegd, zijn er veel meer lokale sportevenementen in Griekenland waar je deze herfst aan kunt deelnemen.

Mykonos Running Festival

Voor het eerst dit jaar organiseert men op het eiland Mykonos twee hardloopwedstrijden. Het Mykonos Running Festival vindt plaats op zaterdag 1 oktober om 16:00 uur met de start van de 10 kilometer wegrace en zondag 2 oktober om 10:00 uur met de start van de 21,1 kilometer (halve marathon). Voor de hele familie is start op zondag om 12:00 uur de 2,5 km lange ‘family run’ in Mykonos-stad.

Op het eiland Sifnos vindt van 1 tot en met 3 oktober voor de tweede keer het ‘International Sifnos Street Shot Put Meeting’ evenement plaats. Een heuse kogelstootcompetitie met atleten uit Griekenland, Israël, Oekraïne en Servië.

Oceanman open water zwemwedstrijd Rethymnon Kreta

Athene 'the authentic' marathon medaille

Medaille van de marathon van Athene

Van 28 tot en met 30 oktober vindt voor de kust van de stad Rethymnon op Kreta ‘Oceanman’ plaats. Oceanman is de grootste internationale zwemwedstrijd in open water en wordt al sinds 2015 georganiseerd. Dit jaar vindt de zwemwedstrijd plaats in maar liefst 25 verschillende landen, waaronder dus langs de noordkust van Kreta. Je kunt kiezen uit drie zwemafstanden: 2 kilometer, 5 kilometer en 10 kilometer. Ook is er een estafette-route van 3x 500 meter voor teams. Voor kinderen is er een 500 meter parcours.

Dit weekend van 23 tot en met 25 september vindt de jaarlijkse Santorini Experience plaats. Een open water zwemroute van 1,5 kilometer op zondag die start op het eiland Kameni naar de oude haven van Fira. Op zaterdag vindt van 07:45 tot 12:00 uur de “Daedalic Kore of Thira”: de halve marathon van Santorini. Volgend jaar in september zal de zevende editie van dit sportevenement worden georganiseerd. Ook elders worden nog lokale sportevenementen in Griekenland in het najaar van 2022 georganiseerd.