Veerdiensten Griekenland 2014

28 oktober 2013 Bas Wanrooij
Fast Ferry Griekenland

Veerboot Seajets in haven Griekenland

De bekendmaking van de schema’s van de veerboten in Griekenland is tot nu toe elk jaar opnieuw een drama. Rederijen maken veel te laat hun schema’s bekend, waardoor toeristen pas vlak voor hun vertrek een reisprogramma kunnen maken en tickets kunnen kopen. Daar lijkt nu een einde aan te zijn gekomen en de veerdiensten Griekenland 2014 zijn al bekend.

Voor de Griekse eilanden zonder vliegveld is dit een verademing. Nu kunnen toeristen eindelijk ruimschoots van te voren hun vakantie plannen. Veel Cycladen eilanden als Ios en Milos zijn afhankelijk van deze veerdiensten. Het is de enige manier voor vakantiegangers om het eiland te bereiken. Nu rederijen als Anek Lines, Blue Star Ferries, Seajets en Hellenic Seaways hun routes en veerdiensten tot september 2014 online hebben gezet, is dat voorbij.

Veerdiensten Griekenland normaal pas bekend in mei

Jarenlang moest iedereen wachten, vaak tot het begin van het toeristenseizoen, op de veerdiensten in Griekenland. Ook zijn er nu speciale prijzen voor mensen die hun tickets eerder boeken. Voorheen waren dit vaste prijzen en mocht je blij zijn dat je überhaupt een plaatsje kon krijgen op de veerboot. Dus wil je gaan eilandhoppen of een specifiek en kleiner Grieks eiland bezoeken volgend jaar? Dan heb je nu al de mogelijkheid om je planning te maken en tickets voor de ferries te boeken met soms een vroegboekkorting.