Voordelig naar Griekenland vliegen

26 november 2014 Bas Wanrooij
Voordelig vliegen naar Griekenland vanaf Schiphol

Corendon Airlines op Schiphol vertrek Griekenland

Het vliegtuig is nog altijd het populairste vervoersmiddel om van Nederland of België naar Griekenland te gaan. Logisch want de vliegduur varieert van twee uur en dertig minuten tot maximaal vier uur om naar een luchthaven in Griekenland te vliegen.

Transavia was voorheen de logische en vaak ook enige oplossing, maar tegenwoordig zijn er interessante alternatieven.

Corendon Airlines naar zeven Griekse bestemmingen

Corendon Airlines is de eigen luchtvaartmaatschappij van Corendon en vliegt sinds dit jaar op Corfu, Kos, Kreta, Lesbos, Rhodos en Zakynthos. In 2015 komt daar het Griekse eiland Kefalonia bij. Je vliegt naar Kefalonia op woensdag. Dit jaar won deze airline de Zoover Award “beste low cost luchtvaartmaatschappij”. Vluchten naar Griekenland met Corendon Airlines zijn allemaal vanaf Amsterdam Schiphol en meestal rechtstreeks. Zakynthos wordt bijvoorbeeld op woensdag en zondag aangevlogen met een Boeing 737-800 van 22 april tot en met 4 oktober. De vliegduur is drie uur en vijftien minuten. Wist je dat de vliegafstand van Schiphol naar Zakynthos airport 2.047 kilometer is?

Ryanair vanaf Eindhoven, Weeze en Brussel Charleroi naar Griekenland

Met Ryanair kun je voordelig naar Griekenland vliegen. De low cost airline vliegt vanaf Eindhoven op Chania en Corfu, vanaf Weeze op Chania, Corfu en Thessaloniki en vanaf Brussel Charleroi naar Athene, Chania, Corfu, Rhodos, Thessaloniki en Zakynthos. Met wat geluk vind je hier een zeer goedkope vliegticket voor je vakantie naar Griekenland.

Andere opties om naar Griekenland te vliegen

Natuurlijk zijn er meer mogelijkheden om naar Griekenland te vliegen. ArkeFly in Nederland, Thomas Cook Airlines en JetairFly vanaf België en Condor, German Wings en Air Berlin vanaf Duitsland bieden frequente vluchten aan de Griekse eilanden en het vasteland van Griekenland. Aegean Airlines vliegt in 2015 niet alleen vanaf Brussel naar Griekenland. De populaire vakantiebestemmingen Kreta (Heraklion) en Rhodos worden vanaf Schiphol Amsterdam aangevlogen.