Zon, zee en strand naar Griekenland

6 oktober 2017 Bas Wanrooij
Zon, zee en strand Griekenland

Zon, zee en strand Griekenland

We kunnen niet genoeg redenen bedenken om naar Griekenland op vakantie te gaan en jullie weten er ook genoeg te vinden hebben we op Facebook gezien. Uit de poll op Griekenland.net van de afgelopen maanden is gebleken dat Griekenland vooral wordt bezocht voor een zon, zee en strandvakantie. Ruim 27% van de 1.147 stemmen reist hiervoor graag naar het vakantieland af.

Ook het Griekse eten en drinken en de gastvrijheid van de Grieken scoren goed scoren goed bij Nederlandse en Vlaamse toeristen.

We houden van de Griekse gastvrijheid

De Griekse gastvrijheid is door 14% van de stemmers gekozen als reden om vakantie in Griekenland te vieren. Regelmatig in combinatie met ontspannen en eten en drinken. We houden van de Griekse gastvrijheid en de Griekse keuken. 12% kiest voor Griekenland als vakantiebestemming om te genieten.

Cultuur en Griekenland gaan ook goed samen. 11% van de ondervraagden kiest ervoor om minimaal één culturele bezienswaardigheid te gaan bezoeken tijdens een vakantie. De keuze is enorm in Griekenland en vrijwel alle bestemmingen hebben wel één of meerdere culturele trekpleisters. Denk hierbij aan archeologische bezienswaardigheden en musea, maar ook aan festivals en lokale tradities.

Wandelen en fietsen

Bij ontspanning en genieten horen ook ontdekken en wandelen en fietsen. Deze opties zijn het meest gecombineerd gekozen. 4% kiest er specifiek voor om te gaan wandelen en fietsen tijdens hun verblijf in Griekenland. Voor familie en vrienden reist 1% van de stemmers expliciet om naar Griekenland af te reizen van april tot en met oktober.