Waarom naar Griekenland op vakantie

18 juni 2019 Bas Wanrooij

Waarom naar Griekenland op vakantieOp de vraag waarom Nederlanders naar Griekenland op vakantie gaan, hebben we afgelopen maanden veel antwoorden gekregen. In totaal brachten 1.046 bezoekers van Griekenland.net hun stem uit in het online onderzoek. De Griekse gastvrijheid kreeg 24% van het totaal aantal stemmen en waarderen we het meeste aan Griekenland. Zon, zee en strand is een andere belangrijke trekpleister en werd door 21% van de respondenten gekozen. Ook de Griekse keuken is belangrijk. 14% gaat hiervoor graag naar het vasteland of de Griekse eilanden op vakantie.

De Griekse gastvrijheid

Nederlanders voelen zich door de Griekse gastvrijheid meer dan welkom in het vakantieland. Grieken staan je graag te woord en helpen je waar mogelijk. Na een kort, gezellig en vriendelijk gesprek kun je zomaar bij ze thuis worden uitgenodigd. De meeste Grieken spreken Engels, maar ze waarderen het als wij een woordje Grieks proberen te spreken. En dat is nou juist wat wij Nederlanders dan ook graag doen.

Cultuur (9%) en natuur en wandelen (8%) worden ook belangrijk gevonden door Nederlandse toeristen. Griekenland heeft veel archeologische bezienswaardigheden en musea. Wandelen is vooral in het voor- en naseizoen in trek. In mei en juni staat de natuur overal vol in bloei.

Griekenland is gezellig en om te relaxen

We vinden Griekenland gezellig (7%) en relaxen (5%) graag tijdens een vakantie op het vasteland of op de Griekse eilanden. De stress en haast is in Griekenland een stuk minder dan in bijvoorbeeld de randstad. Een siësta op vakantie moet kunnen. Het aangename en warme klimaat in de zomermaanden speelt hierbij een grote rol. Een klein percentage van de respondenten (3%) noemt nog het veilige gevoel dat ze in Griekenland hebben tijdens een reis als reden om weer terug te gaan.