We houden van Griekse gastvrijheid

24 november 2020 Bas Wanrooij

We houden van Griekse gastvrijheidElk jaar organiseren we een online onderzoek wat bezoekers zo fijn vinden aan Griekenland.  In totaal hebben 1.279 bezoekers deelgenomen aan de poll in de afgelopen maanden. Net als vorig jaar wordt Griekse gastvrijheid veel genoemd. Met 36% van alle stemmen is het dit jaar zelfs de belangrijkste reden waarom Nederlanders graag naar Griekenland op vakantie (blijven) gaan.

Zon, zee en strand

Zon, zee en strand zijn onlosmakelijk aan Griekenland verbonden als vakantiebestemming. Voor 16% is dit de belangrijkste reden om naar bijvoorbeeld Kreta of Zakynthos af te reizen. Natuurlijk speelt het Mediterrane klimaat van de Griekse eilanden en het vasteland hierbij een belangrijke rol. Niet verwonderlijk dus dat de meeste reizen naar Griekenland tussen mei en september plaatsvinden. En toch kun je in de wintermaanden ook naar Griekenland op vakantie. Al is het wel voor een ander soort ontspanning.

De Griekse keuken

We ontdekken ook steeds meer de Griekse keuken. De Grieken hebben hier zelf een belangrijke rol in, door steeds meer streekgerechten te bereiden in restaurants en tavernes. Griekse mezzes zijn populair, kleine gerechten, en zorgen voor de nodige creativiteit in de keuken. 16% van de ondervraagden kiest voor de Griekse keuken.

De Griekse archeologische bezienswaardigheden houden ook hun aantrekkingskracht. Ze worden dan ook met regelmaat bezocht tijdens een verblijf in Griekenland. Ook voor de natuur, gezelligheid en veiligheid kiezen we voor Griekenland als destinatie in coronatijd.