Campings Griekenland

    Een camping is niet de meest populaire accommodatie in Griekenland voor Nederlanders en Belgen. Het is niet het eerste wat in je opkomt in in te verblijven tijdens een vakantie in het land. Griekenland kun je natuurlijk wel met de auto bereiken, maar de afstand vanuit de Benelux is vrij ver en daarbij ontkom je bijna niet aan een overtocht een veerboot vanuit Italiƫ. De link van een vakantie met de auto en een verblijf op de camping is snel gemaakt en Griekenland is niet het type vakantieland als Frankrijk, Duitsland of Spanje. Hier zijn de campings zeer populair als accommodatie met alle voorzieningen erbij en de afstand met de auto is voor veel vakantiegangers geen belemmering. Maar campings genoeg in Griekenland en ook op heel veel locaties.

    Meeste campings in Griekenland op het vasteland

    De meeste campings in Griekenland vind je op het vasteland. Met name de Grieken maken hier in de zomermaanden graag gebruik van of in de weekenden om de drukte van de grote steden even te mijden. Het schiereiland Chalkidiki bij de stad Thessaloniki heeft de meeste campings. Vaak op prachtige locaties in een groene omgeving of pal aan zee. Chalkidiki is populair bij de Grieken, maar ook bij toeristen uit de Balkan. Ze komen met de auto de Griekse grens over en verblijven in een camping op Chalkidiki. Langs de snelweg van Igoumenitsa naar Alexandropouli kom je ook veel campings tegen. Vaak wordt hier gebruik van gemaakt door toeristen op doorreis met de auto naar buurland Turkije.

    Kamperen op de Griekse eilanden

    Toen interrailen nog in trek was waren de campings op de Griekse eilanden als Corfu gezellig en druk. Vooral jonge toeristen met rugzak reisden op die manier naar Griekenland en het eerste Griekse eiland met de boot vanuit Italiƫ was Corfu. Ook de Cycladen eilanden trokken hordes toeristen met het eilandhoppen en verblijven in goedkope en gezellige campings. Tegenwoordig is het aanbod van voordelige appartementen of kamers op deze Griekse eilanden een stuk groter en wordt het gezien als een beter alternatief. Neemt niet weg dat je nog steeds gebruik kunt maken van de campings op de Griekse eilanden.