Cycladic nieuwe airline voor eilandhoppen Griekenland

27 oktober 2022 Bas Wanrooij
Fly Cycladic voor eilandhoppen in Griekenland

Vliegtuig Cycladic in Griekenland

FlyCycladic, eigenlijk Cycladic airlines, start deze week met haar eerste vluchten in Griekenland. Het zijn vluchten van 20 tot 80 minuten van en naar Cycladen-eilanden, Kreta en Rhodos. Het initiatief is geboren vanuit Ifly SA, een Griekse bedrijf gespecialiseerd in privéjets en helikoptervluchten. Cycladic heeft een vloot van drie (nieuwe) Cessna 208B Caravans en deze zogenaamde ’turboprops’ verbinden eilanden als Paros en Syros en Santorini en Heraklion (Kreta) met elkaar. Exclusieve, nieuwe Griekse vliegroutes met maximaal 12 passagiers per vlucht. In 2023 wordt ook Milos als bestemming toegevoegd. Zo kun je dus sneller en gemakkelijker gaan eilandhoppen in Griekenland.

Van Mykonos naar Santorini in 20 minuten

Er hangt wel een prijskaartje aan deze exclusieve vliegroutes van Cycladic. Een enkele reis kun je online al boeken vanaf 119 euro. Je vliegt dan wel in slechts 20 minuten van bijvoorbeeld Mykonos naar Santorini of van Naxos naar Syros. Ideaal als je twee Cycladen-eilanden snel wilt bezoeken of van Kreta of Rhodos naar deze Cycladen-archipel wilt reizen om te gaan eilandhoppen. Niet altijd is er namelijk een rechtstreekse en snelle veerdienst beschikbaar, waardoor sommige Cycladen-eilanden lastiger zijn te combineren.

Milos gemakkelijker te bereiken

Voor de populaire eilanden Mykonos en Santorini, die tevens internationale luchthavens hebben, zijn deze vliegroutes van Cycladic een mooie aanvulling. Vooral voor luxe vakantiegangers, want ze kunnen deze eilanden nu nog gemakkelijkers en sneller combineren. Maar ook voor Milos volgend jaar. Dit bijzondere eiland ligt namelijk wat afgelegen en een tochtje met een veerboot kan best wat reistijd in beslag nemen. Tuurlijk zijn er genoeg redenen om juist te genieten van een overtocht met een flying cat of Blue Star ferry. Het heeft voor velen juist zijn charme en hoort een beetje bij reizen in Griekenland. En haast heb je op vakantie niet.