In 55 minuten met de metro van vliegveld Athene naar de haven van Piraeus

15 oktober 2022 Bas Wanrooij

Metrostation van Athens International AirportWat is het wenselijk om sneller en zonder overstappen met de metro van de luchthaven van Athene naar de haven van Piraeus te kunnen reizen. Een directe metroverbinding tussen het drukste vliegveld en de drukste haven van Griekenland. Afgelopen maandag zijn er drie nieuwe metrostations geopend op de blauwe metrolijn van Athene; ook wel ‘Lijn 3’ genaamd. In slechts 55 minuten kun je nu van Athens International Airport naar de haven van Piraeus reizen.

Drie nieuwe metrostations

Blauwe metrolijn 3 Athene van vliegveld naar de haven van Piraeus

Metrolijnen in en rondom Athene

Drie nieuwe metrostations zijn dus toegevoegd aan de blauwe lijn 3 van het netwerk in en rondom de Griekse hoofdstad. Het zijn Maniatika, Piraeus en Dimotiko Theatro. Voor een vroege vlucht of veerdienst is het handig om te weten dat de eerste metroritten starten om 05:30 uur in de ochtend. Ze rijden van maandag tot en met donderdag tot 23:59 uur en op vrijdag en zaterdag zelfs tot 1:06 uur ’s nachts.

Met de komst van deze drie nieuwe metrostations in de Griekse metropool verwacht men een toename van 132.000 forenzen per dag op het traject. Dit zou resulteren in een afname van het dagelijks gebruik van 23.000 auto’s. Dat is goed voor 120 ton minder CO2-uitstoot per dag. Het totale project heeft de gemeente ongeveer 730 miljoen euro gekost. Niet alleen voor forenzen gemakkelijk, maar natuurlijk ook voor toeristen om zo sneller en gemakkelijker door te reizen.