Parnassos ski resort

Parnassos ski resort is het bekendste en drukste skigebied van Griekenland. Met een skilift kun je tot 2.260 meter hoogte komen en de laagste piste eindigt op 1.640 meter hoogte. Kellaria is meest centrale centrum in het skigebied op 1.950 meter boven de zeespiegel. De afstand van Athene bedraagt 180 kilometer en reken op een reistijd van ongeveer tweeeneenhalf uur. Het is hiermee het skigebied in Europa dat het dichtste bij een luchthaven ligt. Vanaf Patras op de Peloponnesos is de afstand 160 kilometer.

Parnassos is het populairste skigebied van Griekenland

Het Parnassos ski resort in Griekenland heeft 19 skipistes variërend van 300 meter tot vier kilometer lengte. In totaal heeft het Griekse skigebied 34 kilometer pistes verdeeld over 23 verschillende hellingen. En van eenvoudige blauwe tot zwarte pistes voor echte skifanaten. Voor kinderen zijn er mini pistes.Het skicenter hier is al sinds 1976 operationeel en heeft twee basisplaatsen waar je kunt starten: Kellaria (1750 meter hoogte) en tussen de naaldbomen Fterolaka (1650 meter hoogte). De skiliften zijn in 2015 grotendeels vernieuwd en zijn de modernste in Griekenland. Het wintersportgebied is geopend van half december tot en met begin of zelfs half april. Afhankelijk van het weer en de hoeveelheid sneeuw die er is gevallen.

Een dagpas om te skiën en gebruik te maken van de skiliften kost in vakantieperiodes en in de weekenden € 25,- voor een volwassene per dag. Bezoekers betalen € 15,- per dag. Kinderen tussen 5 en 17 jaar oud mogen voor de helft van eerdere genoemde bedragen een dagje skiën in Parnassos en onder de vijf jaar betaal je voor het kind een symbolisch bedrag van € 1,-.

Parnassos ski resort vakanties

Parnassos wintersport GriekenlandBij het ski-resort van Parnassos is geen mogelijkheid om te overnachten. Hiervoor kun je prima verblijven in het gezellige bergdorpje Arachova op 24 kilometer van de pistes. In Arachova zijn voldoende accommodaties te vinden en genoeg horeca-gelegenheden en winkeltjes. Alternatief is het dorp je Delfi, bekend van het gelijknamige orakel, op 11 kilometer van het eerdergenoemde dorp.

In de weekenden is het in de wintermaanden en het vroege voorjaar in deze dorpen druk met Atheners. Ze komen een lang weekend wintersporten. Mocht je de mogelijkheid hebben om doordeweeks hiernaartoe te kunnen gaan, dan is dat een tip.