Parnassos ski resort

    Parnassos ski resort is het bekendste en drukste skigebied van Griekenland. Met een skilift kun je tot 2.260 meter hoogte komen en de laagste piste eindigt op 1.640 meter hoogte. Kellaria is meest centrale centrum in het skigebied op 1.950 meter boven de zeespiegel. De afstand van Athene bedraagt minder dan 200 kilometer en reken op een reistijd van ongeveer drie uur. Vanaf Patras op de Peloponnesos is de afstand 160 kilometer.

    Parnassos is het populairste skigebied van Griekenland

    Het Parnassos ski resort in Griekenland heeft 19 skipistes variërend van 300 meter tot vier kilometer. In totaal heeft het Griekse skigebied 36 kilometer pistes. En van eenvoudige blauwe tot zwarte pistes voor echte skifanaten. Voor kinderen zijn er mini pistes. De skiliften zijn in 2015 grotendeels vernieuwd. Het wintersportgebied is geopend van half december tot en met begin of zelfs half april. Afhankelijk van het weer en de hoeveelheid die er is gevallen.

    Een dagpas om te skiën en gebruik te maken van de skiliften kost in vakantieperiodes en in de weekenden € 30,- voor een volwassene per dag. Op werkdagen bij de vakanties is dit € 15,- per dag. Kinderen tussen 5 en 17 jaar oud mogen voor de helft van eerdere genoemde bedragen een dagje skiën in Parnassos.

    Wat zijn jouw tips voor Parnassos ski resort?