UEFA van Monaco naar Athene

18 juni 2020 Bas Wanrooij

UEFA van Monaco naar Athene voor loting Champions LeagueDe UEFA heeft de loting voor de groepsfase van de Champions League en de Europa League voor het aankomend seizoen 2020-2021 verplaatst van Monaco naar Athene. Tevens organiseert Athene de ceremonie van UEFA Player of the Year, welke voorafgaand aan het evenement plaatsvindt. Het Stavros Niarchos Foundation Cultural Center (SNFCC) in Kalithea is in oktober hiervoor de locatie.

Griekenland geeft modern en veilig visitekaartje af

Door de coronavirus pandemie vindt het jaarlijkse evenement van de UEFA nu later plaats en voor het eerst in Griekenland. De Grieken danken de eer mede aan het accurate ingrijpen om verspreiding van COVID-19 te voorkomen. Griekenland heeft mondiaal een modern en veilig visitekaartje afgegeven. Het is dan ook een mooie opsteker voor het land als vakantiebestemming.

Het Stavros Niarchos Foundation Cultural Center combineert cultuur met natuur. De bibliotheek is fraai, net als de tuin op het terras van deze bibliotheek. Je hebt een mooi uitzicht op de stad en aan de andere kant Piraeus en in de verte de Saronische eilanden. Een wandelingetje maken door het park en genieten van de watershow is een tip