Ski resorts in Griekenland geopend

29 december 2018 Bas Wanrooij

Ski resorts in Griekenland geopendDe afgelopen week heeft het op veel plaatsen in de bergen van Griekenland op het vasteland flink gesneeuwd. Ook is de maximum temperatuur hoog in de bergen al dagen ver onder het vriespunt. Dit betekent dat veel ski resorts in Griekenland al geopend zijn en de Grieken kunnen gaan wintersporten in de kerstvakantie. Skiën in Griekenland? Ja, dat kan zeker.

Wintersport Parnassos en Kaimaktsalan ski center

Parnassos ski center, op twee uur rijden van Athene, verwacht de komende week veel verse sneeuw en ’s nachts kan het hier 20°C gaan vriezen. Ook op het ski resort van Voras (Kaimaktsalan), op twee uur rijden van Thessaloniki, is het echt winter. Sneeuw genoeg hier en komende week daalt het kwik tot – 25°C met een gevoelstemperatuur op donderdagnacht van – 35°C.

Ook in Pilion kun je skiën. Hier liggen de pistes onder de 2.000 meter, maar door de koude noordenwind zijn de bergtoppen hier ook bedekt met sneeuw en gaat het flink vriezen. Het Pilion ski center ligt op een uur rijden van de stad Volos. Met name maandagnacht en dinsdagochtend verwacht men hier veel sneeuw (zo’n 50 cm).

Ook Kalavryta ski center op de Peloponnesos (iets meer dan twee uur rijden vanaf Athene) is geopend. Hier valt maandag en dinsdag ook de nodige nieuwe verse sneeuw op de bergtoppen en de skipistes.