Gerakini

Gerakini (Yerakini) is een dorpje op Chalkidiki aan zee en ligt op een paar kilometer ten westen van de vakantiebestemming Psakoudia en op 76 kilometer van de stad Thessaloniki. Het fraaie zandstrand trekt toeristen en de meeste hotels en appartementen liggen direct aan het strand of op een steenworp afstand van de zee. In het kleine centrum vind je restaurants, tavernes en koffiebars. Het zandstrand is op veel plaatsen, zeker bij de hotels, georganiseerd met strandstoelen en parasols.

Gerakini is één van de meest kosmopolitische dorpen van Chalkidiki

Van oudsher woonden de mijnwerkers in Gerakini. Overdag werkten ze in de magnesiummijnen wat verder landinwaarts. Je kunt tijdens je vakantie nog steeds een kijkje nemen in één van de oude mijnen. Op zo’n drie kilometer van het dorp ligt een oude mijn welke is geopend voor publiek. Het dorpsstrand Skala is bedekt met wit zand en wordt van beide kanten omgeven door twee heuvels vol met naaldbomen.

In Gerakini vind je veel luxe resorts, appartementen en villa’s. In 2018 is het Ikos Olivia resort door bezoekers van TripAdvisor verkozen tot beste all-inclusive resort ter wereld. Ook is er een camping in de buurt. Gerakini is een ideale vakantiebestemming om te relaxen, maar ook voor families met kinderen.

Chalkidiki foto album

Gerakini vakanties

In 2018 is het Ikos Olivia resort verkozen tot beste all-inclusive hotel ter wereld en ligt aan het fraaie strand van Gerakini. Vanuit Nederland kun je georganiseerde vakanties boeken (pakketreizen) naar deze bestemming. Een reis zelf samenstellen kan uiteraard ook. Je vliegt op de luchthaven van Thessaloniki en met een huurauto ben je binnen een uur rijden op je plaats van bestemming.

Meer Griekenland aanbiedingen