Psakoudia

Psakoudia is een vakantiebestemming op het schiereiland Chalkidiki in het noorden van Sithonia. Je vindt Psakoudia op 80 kilometer ten zuidoosten van Thessaloniki en 18 kilometer van Polygyros. Een mooi gebied om te gaan wandelen en er zijn hier fraaie zandstranden. De meeste accommodaties liggen langs de weg aan het strand met daarbij de nodige faciliteiten als restaurants, tavernes en supermarkten.

Psakoudia is een moderne badplaats met fraai strand voor families

Psakoudia is een moderne en snel groeiende vakantiebestemming en is de zeehaven van Ormylia. Je vindt hier veel accommodaties en voornamelijk langs en op het stranden vinden de meeste activiteiten plaats. Tavernes zijn er genoeg en ze serveren veel verse vis en traditionele Griekse gerechten. Een tip is de traditionele taverne Kostas. Langs het strand kun je op de vele terrassen genieten van een drankje in de bars. Tussen de bars en tavernes in vind je supermarktjes met lokale producten en de nodige souvenirs.

In Ormylia, acht kilometer ten noorden van Psakoudia, kun je een klooster bezoeken met alleen maar nonnen. In totaal wonen hier 100 nonnen van over de wereld en ze houden zich bezig met medische onderzoeken. In de omgeving van Psakoudia liggen nog meer andere interessante kloosters om te bezoeken. De kerk in Ormylia en de kerk in Vatopedi (op zes kilometer van Psakoudia) zijn ook bezienswaardig.

foto album

Psakoudia stranden

Psakoudia beach op Chalkidiki

Zandstrand van Psakoudia op Chalkidiki

Het zandstrand van Psakoudia is in het centrum goed georganiseerd met strandbedden, parasols, tavernes aan het strand en mogelijkheden om te watersporten. Het strand hier is al jarenlang een Blue Flag Beach. In totaal heeft het zandstrand van Psakoudia een lengte van vier kilometer met op veel plaatsen de accommodaties aan het strand gelegen. De auto kun je richting het oosten eigenlijk aan het strand parkeren. Richting het centrum scheidt een weg de accommodaties van het strand.

Je kunt ook gaan duiken of snorkelen met het duikcentrum “Halkidytes”. Een Jeep Safari wordt in de buurt georganiseerd en op het strand kun je beach volleyballen.

Meer Griekenland aanbiedingen


Psakoudia accommodaties

In Psakoudia vind je meerdere accommodaties. Philoxenia Bungalows ligt mooi in het bos van pijnbomen en dichtbij het strand. Kindvriendelijke accommodaties met een mooie tuin en zwembad. De meeste accommodaties in Psakoudia liggen aan het strand of hier dichtbij.

In augustus vindt er jaarlijks het festival van ecologische landbouw en handwerken plaats. Erg leuk om te bezoeken tijdens je vakantie in Psakoudia. Je kunt hier locale producten proeven als olijven, olijfolie en jam. Leuke souvenirs scoren als olijfzeep, juwelen en textiel.

Psakoudia wandelen

In de omgeving van Psakoudia kun je prima wandelen. Het is groen en in het achterland loop je al snel de bergen in. Een mooi natuurgebied met verschillende wandelroutes.