Beste all-in resort ter wereld in Griekenland

10 april 2018 Bas Wanrooij

Beste all-in resort ter wereld in Griekenland Ikos OliviaBij Griekenland denk je niet direct aan een all-inclusive vakantie. De infrastructuur is op de meeste plaatsen erop gebouwd om toeristen vanuit appartementen, hotels en studio’s naar de centra van bergdorpjes en kustplaatsjes te trekken.

Toch heeft Griekenland in 2018 het beste all-in resort ter wereld. Bezoekers van TripAdvisor kozen bij de Travelers’ Choice Awards het Ikos Olivia resort in Gerakini op Chalkdiki dit jaar als beste all-in resort.

All-inclusive resorts in Griekenland

Niet alleen het Ikos Olivia Resort viel in de prijzen, maar op de derde plaats in deze gerenommeerde top 25 vinden we het Ikos Oceania resort in Nea Moudania terug. In de wereldwijde top drie van beste all-in resorts in 2018 dus twee Griekse noteringen.

In de lijst van 25 beste all-resorts van Europa staan de twee hotels van Ikos op respectievelijk de eerste en tweede plaats. Andere Griekse resorts die hierin worden genoemd zijn (11) Club Med Gregolimano op Evia, (20) TUI Family Life Kerkyra Golf op Corfu, (22) Atlantica Porto Bello Royal in Kardamena op Kos en het (24) Kipriotis Aqualand hotel in Psalidi op Kos.

Best kleine hotels en beste service

In andere categorieën van de beste hotels ter wereld volgens TripAdvisor zijn ook Griekse hotels, pensions en resorts terug te vinden. In de top 25 van beste kleine hotels ter wereld staan Anastasis apartments in Imerovigli op Santorini op de zesde plaats, in de top 25 van hotels met de beste service wordt het Achtis Hotel in Afitos op de derde plaats verkozen en in de top 25 van hotels met een goede prijs-kwaliteitsverhouding vinden we Lithos by Spiros & Flora op Mykonos op de achtste plaats terug dit jaar.