Nea Kallikratia

Nea Kallikratia is een gezellige badplaats aan de westkust van Chalkidiki op het vasteland van Griekenland. Het ligt net boven het schiereiland Kassandra op 41 kilometer ten zuiden van Thessaloniki en 45 kilometer ten westen van Polygyros. De badplaats Nea Kallikratia heeft een georganiseerd strand, Kyani Akti beach, en in de buurt vind je verschillende oude bezienswaardige nederzettingen.

Nea Kallikratia is een gezellige vakantiebestemming op Chalkidiki

Een tip voor een uitstapje is om de bergen in te rijden en op nog geen 10 kilometer afstand ben je bij de Petralona grot. Een echte bezienswaardigheid van Chalkidiki met overblijfselen van de eerste mensen in Europa, verschillende uitgestorven diersoorten en natuurlijk de fraaie stalactieten en stalagmieten.

Nea Kallikratia heeft een lang en breed georganiseerd zandstrand. de zee is hier meestal kalm en dat maakt het strand met de langzaam aflopende zeebodem goed voor kleine kinderen. Langs het strand vind je veel bars, tavernes en natuurlijk ook de nodige (luxe) hotels. Het centrum van Nea Kallikratia is gezellig met veel terrasjes en winkeltjes.

In de omgeving is de acropolis van Antigonia, op vijf kilometer landinwaarts van Nea Kallikratia, een tip om te bezoeken tijdens je vakantie hier. De oude natuurlijk bolwerk ligt bij het dorp Nea Gonia.

foto album

Nea Kallikratia tips

Magic Park Thessaloniki Chalkidiki

Magic Park – Thessaloniki

Als je vanuit Nea Kallikratia teruggaat naar Thessaloniki kom je langs één van de grootste wijngaarden van het wijnhuis Tsantali. Het wijnhuis (Tsantali Agios Pavlos Winery) zelf in Agios Pavlos kun je bezoeken voor een rondleiding en een wijnproeverij. In totaal is deze wijngaard 22 hectare groot.

De Halkidiki wit, rood en rosé worden hier gemaakt als ook de Assyritiko Organic en de Cabernet Sauvignon Organic. De totale capaciteit van dit wijnhuis is 20.000 liter per jaar en in de wijnkelder liggen ongeveer 2.000 vaten op temperatuur.

Leuk voor de kinderen is een dagje naar het pretpark Magic Park dichtbij Thessaloniki. Vanuit Nea Kallikratia is de afstand 34 kilometer en slechts een half uurtje rijden. Magic Park heeft attracties voor jong en oud als Flash tower met een vrije val, de snelle 4G, de achtbaan Montagna, de kinderachtbaan Crazy Dance, de glijbaan Giant Slide, wildwater baan Flume Ride en de Safari train. Magic Park is dagelijks geopend van 11.00 tot 23.00 uur, behalve op zaterdag van 16.00 tot 23.00 uur. Entree bedraagt 12 euro voor een volwassene en kinderen tegen gereduceerd tarief.

Waterland is een waterparadijs in Tagarades op 29 kilometer ten noorden van Nea Kallikratia. Eenvoudig te bereiken en leuk voor jong en oud. Snelle glijbanen als de Simvoli slides en Wave Pool. Voor de kinderen Pirates island en de Kids Pool. Waterland is dagelijks geopend van 10.00 tot 18.30 uur en in de zomer nog een uurtje langer. Kinderen tot vier jaar mogen gratis naar binnen, tot 14 jaar voor 11 euro en volwassenen voor 14.50 euro. Op de site van Waterland vind je kortingsbonnen voor een euro korting.

Meer Griekenland aanbiedingen


Nea Kallikratia bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden zijn er genoeg in Nea Kallikratia en de omgeving. Het museum van Byzantijnse cultuur van Chalkidiki “Justinianus” laat archeologische vondsten zien uit het zuiden van Chalkidiki. Bovendien kun je een georganiseerde tour bekijken op digitale schermen naar Mount Athos. Het museum laat de geschiedenis van Chalkidiki zien.

In Nea Kallikratia vind je oogde oude olijfpers van Eleotrivio. Hier kun je zien hoe men olijfolie maakt van olijven. Fani in Agios Paulos, op twee kilometer van Nea Kallikratia, maakt traditionele Griekse ouzo, tsipouro, likeurtjes en ook snoep (gliko toe koutaliou). Leuk om te gaan bezichtigen als je hier op vakantie bent. In Nea Gonia kun je bij Goniatisses zien hoe ze traditioneel hun brood maken hier in de oven, de windmolen bekijken en heerlijke lokale Griekse broodjes en snoepgoed proeven. In hetzelfde dorp is een bezoek aan de wijngaard van “Marianna’s vine leaves” een bezienswaardigheid.

Nea Kallikratia stranden

Het strand van Nea Kallikratia is prima, maar als je een wat rustiger strand zoekt is Mykoniatika beach een tip. Eén van de meest “cosmopolitan” stranden van Chalkidiki. Het is een lang zandstrand en aan de noordzijde georganiseerd met de beach bars Shape, Aloha, Deep Blue en Sea Through. Naar het zuiden toe, ook wel Golden beach genoemd, is het minder georganiseerd en over het algemeen een stuk rustiger. Voor vertier en de nodige versnaperingen vind je hier de beach bars Crystal Life, Sun Shine en La Roca.

Je hebt vanaf het strand een fraai uitzicht op het Olympus gebergte. Vooral in het voorjaar als er veel sneeuw op de bergtoppen ligt. De zonsondergang hier is magisch en mag je zeker niet missen.

Nea Kallikratia accommodaties

Accommodaties zijn er in de badplaats Nea Kallikratia genoeg te vinden. De meeste overigens ook pal aan zee en vrijwel direct aan het strand. Het Secret Paradise hotel ligt direct aan zee en is een echte accommodatie voor families met kinderen.