Vikoskloof

  De Vikoskloof wordt ook wel gekenmerkt als de Griekse variant van de Grand Canyon. Volgens het Guinness Book of Records is deze kloof met een diepte van 900 meter in verhouding met een breedte van slechts 1.100 meter die diepste in zijn soort ter wereld. Dichtbij het Zagoria-dorp Papingo in het Pindosgebergte starten wandelroutes aan de zuidzijde van berg Tymfi de Vikos-kloof in. Van bovenaf zijn er meerdere fraaie uitzichtpunten, zoals Oxya en Beloi, op deze groene kloof. Tevens is Vikos een dorp en een National Park van Griekenland en dus een beschermt natuurgebied. 

  De Vikos kloof staat in het Guinnness Book of Records van 1997

  De Vikos kloof ligt op zo’n 30 kilometer ten noorden van de hoofdstad van Epirus, Ioannina genaamd. In totaal heeft deze indrukwekkende kloof een lengte van meer dan 25 kilometer en je kunt er dus doorheen wandelen. Raften kan hier ook al ben je hiervoor afhankelijk van de hoeveelheid regenval die er is geweest. Als je bij deze Vikoskloof komt merk je al snel dat Griekenland niet alleen maar bestaat uit eilanden en zee. Dit gebied behoort zonder twijfel namelijk tot de mooiste wandelplekken van Griekenland.

  Oxya is een fraai uitzichtpunt op de Vikos-kloof en ligt op vier kilometer afstand van het traditionele dorp Monodendri. De benenwagen kun je nemen vanuit het dorp, maar een huurauto is een stuk gemakkelijker. Je passeert het zogenaamde ‘stone forest’ en vanaf de parkeerplaats volg je het pad naar Oxya. Excursies gebruiken vaak het uitzichtpunt vanaf het Ag. Paraskevi klooster. Dit is namelijk gemakkelijker te bereiken vanuit het eerder genoemde bergdorp.

  Beloi is een ander fraai uitzichtpunt op de kloof. Hiervoor dien je het laatste half uur te voet af te leggen over een matig gemarkeerd pad. Doordat Beloi best wat bezoekers trekt is de kans groot dat je even dient te wachten voordat je de kloof in kunt kijken.

  Meer Griekenland aanbiedingen