Vitsa

  Vitsa is een Zagori-dorp en ligt dichtbij andere traditionele dorpen als Monodendri. Je vindt hier het populaire restaurant Kanella en Garyfallo voor paddestoelen, champignons en truffels. Je kunt vanuit Vitsa wandelingen maken naar andere Zagoriadorpen zoals Dilofo en Kipi. Tevens ligt het dichtbij de befaamde Vikoskloof. Natuurlijk kenmerkt het dorp zich door de traditionele ‘stonehouses’ en het is eigenlijk een beetje in tweeën gedeeld.

  Vitsa is één van de grootste Zagoria-dorpen in Griekenland

  De woningen in Vitsa zijn gebouwd tegen een groene helling op een hoogte van zo’n 950 meter. Vanuit Ioannina is de afstand 38 kilometer met een reistijd van minder dan een uur met je huurauto. Op een afstand van slechts twee kilometer wandelen kom je bij de fraaie boogbrug van Misiou. De wandelroute gaat in oostelijke richting en reken op een wandeling van een half uur. Met de auto dien je om te rijden richting Kipi om de Misiou brug als bezienswaardigheid te bezoeken. De zogenaamde ‘Vitsa-steps’ is een goed begaanbaar wandelpad met een stenen trap die meer dan 300 jaar oud is.

  Door de centrale ligging in Zagorochoria is Vitsa een ideale uitvalsbasis om dit unieke gebied in het Pindos-gebergte te gaan ontdekken. Vitsa behoort zonder twijfel tot de mooiste dorpjes van Zagoria in Epirus. Op en rond de plateia, het centrale dorpsplein, vind je de nodige tavernes en kafénions. Net als de kerk van het dorp.

  Epirus foto album

  Meer Griekenland aanbiedingen