Papingo

  De dorpen Megalo en Mikro Papingo liggen dicht bij elkaar hoog in de bergen van het Vikos National Park. Megalo Papingo is het grote dorp en ligt op 59 kilometer rijden vanaf de stad Ioannina. Het kleinere dorp ligt zo’n drie kilometer verderop en is gebouwd op 970 meter hoogte. Je vindt in de dorpen genoeg studio’s en hotels waar je kunt verblijven tijdens je vakantie. De architectuur is net als in de andere Zagoria-dorpen traditioneel met daken van leisteen. Niet verwonderlijk dus dat deze dorpen behoren tot de mooiste van Zagochoria. Een wandeling door het dorp is dan ook een tip. Net buiten het dorp vind je de beroemde ‘Papingo Rock Pools’. In deze natuurlijke zwembaden in de rotsen kun je baden of zwemmen in de zomermaanden.

  De Papingo-dorpen zijn een bezienswaardigheid in Zagoria

  Megalo Papingo is tevens een startpunt voor raften en kanovaren in de Voidomatis rivier. Een populaire activiteit in de Zagoria-regio; vooral in de zomermaanden. Het laatste gedeelte van de weg naar deze dorpen, als je Aristi uit komt rijden, heeft 15 haarspeldbochten. Je dient na een bezoek dezelfde weg weer terug te nemen, want er zijn geen andere toegangswegen. Vanuit Mikro Papingo start een wandelpad naar ‘Dragon Lake Tymfi’. Een uitdagende wandelroute van meer dan acht kilometer lang met wel 1.000 hoogtemeters. Onderweg passeer je de Astrakas refuge waar je eventueel kunt overnachten. Niet alleen kun je goed wandelen in dit fraaie natuurgebied, maar er wordt ook veel aan paardrijden gedaan.

  De Papingo Rock Pools, ook wel Kolymbrites genoemd bij locals, zijn helaas niet altijd goed gevuld met water. Het ligt er namelijk aan hoeveel water er in de natuur aanwezig is. Deze natuurlijke zwembaden zijn mateloos populair en hier kan het zeker in de zomermaanden vrij druk zijn. Bezienswaardig is ook de Agios Vasilios kerk. 

  Epirus foto album

  Meer Griekenland aanbiedingen