Kyparissia

  Kyparissia, ook wel Kiparisia genoemd, is een vakantiebestemming in het district Messinia van de Peloponnesos. Het ligt 66 kilometer ten westen van Kalamata in de baai van Kyparissiakos aan de Ionische Zee. Met een huurauto is de reistijd ongeveer een uur. Kyparissia heeft schitterende stranden en een haven met jachthaven.

  Kyprarissia is een rustige bestemming met schitterende stranden

  In het stadje is ook een treinstation. In Griekenland is een treinstation in een stad of dorp niet zo vanzelfsprekend als bij ons in Nederland. Het station ligt op de route van Patras naar Kalamata. Het is een rustige toeristische bestemming en in de nabije omgeving mooie en verlaten zandstranden genoeg. De stranden ten noorden van de badplaats zijn een broedplaats van de Caretta Caretta zeeschildpadden.

  Kyparissia heeft permanent zo’n 7.500 inwoners. Het hoofdstrand Santa Lagoudi beach ligt in het centrum bij de haven. Een volledig georganiseerd zandstrand met ligbedden, parasols en hotels en restaurants in de directe omgeving.

  Het oude gedeelte heeft de bezienswaardigheden van de stad. Een wandeling hier doorheen maken is een tip tijdens je vakantie. Bezoek de Agia Triada kerk, bekijk de fonteinen, de herenhuizen en het kasteel. In de jachthaven liggen de zeilboten te dobberen. De zonsondergang bij Kyparissia is een echte aanrader en mag je niet missen.

  Meer Griekenland aanbiedingen