Gialova

Gialova is een dorpje op de Peloponnesos in de streek MessiniĆ«. Het ligt zes kilometer ten noorden van Pylos op 55 kilometer rijden van de stad Kalamata. Aan de andere kant van de doorgaande weg ligt het luxueuze resort van Costa Navarino met zijn prachtige golfbanen en luxe villa’s. Niet alleen beroemdheden vieren hier hun vakantie, maar ook bedrijven organiseren hier met regelmaat productintroducties en evenementen.

Gialova is een paradijs voor vogelspotters en wandelaars

Het dorpje Gialova is kleinschalig. Een kleine boulevard met pier en haventje. Smalle strandjes aan beide zijden en de nodige terrasjes van Griekse tavernes, restaurants en bars. Het oogt goed verzorgd en met regelmaat worden hier gasten van Costa Navarino gezien. De juwelier op de hoek van de hoofdstraat en boulevard is hier niet gevestigd voor de doorsnee toerist. Bij de grill-room aan de hoofdstraat is de gyros een tip.

De meeste vakantiegangers komt hier niet direct voor het dorpje Gialova, maar het natuurgebied. In de Gialova lagune overwinteren zo’n 20.000 vogelsoorten. Het totale oppervlakte van het natuurgebied bedraagt meer dan 500 hectare. Voor vogelspotters is dit het belangrijkste gebied van de Peloponnesos. Meer dan de helft van de vogelsoorten die in Griekenland voorkomt is het gesignaleerd. Het prachtige strand Voidokilia is een echte trekpleister voor toeristen.

Peloponnesos foto album

Gialova bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden bij Gialova zijn natuurlijk de al eerder genoemde lagune. Costa Navarino is afgesloten voor publiek, maar als golfer zou je een poging kunnen wagen het resort te betreden. e golfbanen liggen er hier prachtig bij.

Het Paleis van Nestor is een archeologische bezienswaardigheid. Vanuit Gialova, Pylos en Kyparissia is het kasteel goed te bereiken. Je vindt het Paleis van Nestor op 18 kilometer ten noorden van Pylos en 12 kilometer ten noorden van Gialova. Het ligt pal langs de doorgaande weg.

Meer Griekenland aanbiedingen


Gialova stranden

De dorpsstranden van Gialova zijn aardig en goed georganiseerd. Voor de mooiere stranden is een huurauto handig. Op een paar kilometer stand ligt het lange zandstrand van Gialova, ook wel Golden beach genoemd. Langs het strand de nodige duinvorming. Geen voorzieningen hier en het strand is niet georganiseerd.

Aan het einde van het strand kun je de auto parkeren. Volg je het bord en wandelpad naar Paleokastro dan word je getrakteerd om een schitterend uitzicht op de baai van Voidakilia beach. De wandeling is af te raden met kinderen en aangezien de Paleokastro burcht is gesloten, geheel op eigen risico.