Voidokilia beach

Eén van de mooiste stranden van de Peloponnesos is Voidokilia beach. Het zandstrand ligt in een omega-vormige baai langs de zuidwestkust van het Griekse schiereiland. Vanaf Pylos is het 17 kilometer rijden en neem de afslag naar Petrochori. Direct na deze afslag staat Voidokilia beach aangegeven op de verkeersborden.

Voidokilia beach is één van de mooiste stranden van Peloponnesos

Voidokilia ligt een beetje verscholen en de beschermd tegen harde wind uit het zuiden en noorden. In de baai is het zeewater lang ondiep en bovendien kraakhelder. Een kindvriendelijk zandstrand echter zijn er geen voorzieningen op het strand. Neem dus voldoende eten en drinken mee en stoeltjes en een parasol. Langs en op het strand geen natuurlijke schaduwplekken. Parkeren en toegang tot het zandstrand is het makkelijkste via de noordzijde.

Voor het fraaie uitzicht op de komvormige baai van Voidokilia moet je naar het Paleokastro fort aan de zuidzijde van het strand. Vanaf het strand kun je hier naar boven klimmen de oude burcht op, maar dat is niet zo eenvoudig. Een echt pad is er niet en zorg in ieder geval voor goed schoeisel als je deze klim gaat doen.

Een andere, betere en gemakkelijkere mogelijkheid om het fort op te komen is via de andere kant. Je neemt de afslag direct na Gialova, als je vanaf Pylos komt rijden, naar camping Erodios en Golden beach. Aan het einde van de weg is een parkeerplaats en hiervandaan gaat een pad naar Paleokastro. Goed begaanbaar, maar op eigen risico aangezien het Paleokastro (Navarino burcht) eigenlijk is gesloten voor publiek. Met kinderen is het af te raden om hiernaartoe te wandelen.

Peloponnesos foto album

Voidokilia beach tips

Het mooiste zicht op het strand vanaf het Paleokastro kasteel heb je aan het einde van de middag. De zon schijnt dan van achter je vandaan en de kleuren van de zee in de baai van Voidokilia beach zijn dan op zijn best. Vanaf de zuidzijde van de oude burcht is het wandelpad goed te noemen en in 15 tot 20 minuten ben je bovenop het fort.

Meer Griekenland aanbiedingen


Voidokilia beach stranden

Voidokilia beach is een ongeorganiseerd zandstrand en hierdoor ook geen Blue Flag beach. Een natuurgebied, Natura 2000, met duinvorming langs het strand en direct hierachter het zoutmeer van Divariou met veel verschillende soorten vogels.

Het zand van Voidokilia beach is fijn en licht van kleur. Meest zo’n 10 meter breed en in totaal zo’n 700 meter lang. De zeebodem loopt geleidelijk af en na een meter of 40 wordt het snel dieper.