Agii Saranta

  Agii Saranta, of ook wel Agioi Saranta of Agii Saranda genoemd, is een vrij langgerekt zandstrand aan de oostkust van het schiereiland Pilion. Het ligt op ongeveer 55 kilometer ten oosten van de stad Volos en de wegen tot aan Horefto en Makrirahi zijn goed. Agii Saranta ligt iets ten zuiden van Horefto en het laatste stukje asfaltweg naar het strand is vrij steil.

  Agii Saranta is een schitterend en rustig zandstrand in Pilion

  Agii Saranta is eigenlijk een klein dorpje, maar het fraaie strand geeft de naam meer betekenis. Als je van rust houdt en daarbij dichtbij een prachtig zandstrand wilt verblijven tijdens je vakantie, dan is een accommodatie in Agii Saranta aan te bevelen.

  Aan het strand zijn enkele kleine taverna’s voor een lichte Griekse maaltijd en natuurlijk de lokale drank Tsipouro. Het zandstrand van Agii Saranta is deels georganiseerd met ligbedden, parasols en wat kano’s en waterfietsen om de zee op te gaan. Een groot gedeelte is nog niet georganiseerd en zeker in het voor- en naseizoen kun je hier heerlijk rustig vertoeven.

  Op het stand staat op een rotspartij een monument. Vlakbij een taverne met een terras aan het strand. Het is een standbeeld van een vrouw met kind en van steen gemaakt.

  foto album Pilion

  Bekijk alle aanbiedingen