Twee Griekse bars bij beste 15 ter wereld

10 december 2021 Bas Wanrooij

Twee Griekse bars bij beste 15 ter wereld The ClumsiesBij de jaarlijkse verkiezing van de beste bars ter wereld zijn twee bars in Griekenland in de prijzen gevallen. Het zijn The Clumsies en Baba au Rum in Athene. Deze twee Griekse bars horen bij de beste 50 ter wereld in 2021. In deze gerenommeerde top 50 van William Reed Business Media staat The Clumsies op de vierde plaats en Baba au Rum op de veertiende plaats. Als je in Athene bent zijn dit twee tips om wat te gaan drinken.

The Clumsies in top vier bars wereldwijd

The Clumsies staat dit jaar dus op de vierde plaats en laat alleen twee bars in Londen en eentje in Barcelona voor zich. Je vindt deze bar in de buurt van de hippe uitgaanswijk Psiri net achter Monastiraki. De unieke cocktails worden hier vooral geroemd door bezoekers, zoals de strawberry daiquiri en forbidden fruit. The Caregiver is een mix met Nederlandse roots. De basis van deze cocktail is namelijk jenever van Ketel 1.

Baba au Rum ligt dichtbij The Clumsies in het centrum van Athene en kun je dus prima met elkaar combineren tijdens een avondje cocktails drinken in deze metropool. Je kunt in deze trendy bar kiezen uit een flinke lijst met avant garde cocktails en uiteraard veel soorten rum.