Steni Vala

  Steni Vala is het meest pittoreske havenplaatsje van Alonissos. Het ligt aan de oostkust van het Sporaden-eiland op 10 kilometer rijden van Patitiri. Door de ligging uit de wind is het een drukke aanlegplaats voor zeilboten en tevens vissersboten. Langs de haven loopt de korte wandelboulevard met tavernes, terrassen en een supermarkt. Hier kun je altijd verse vis gaan eten.

  Stenia Vala is het pittoreske havenplaatsje van Alonissos

  In de baai van het mooie kustplaatsje ligt het kiezelstrand Glyfa. Het strand is niet zo heel groot en alternatief is het nabijgelegen Agios Petros beach. Of je gaat wat verder naar het noorden naar Agios Dimitrios beach toe. Steni Vala is de oudste vakantiebestemming van Alonissos en ideaal om te relaxen en te genieten van de natuur van het Griekse eiland. Met de bus ben je zo in Patitiri; de grootste havenplaats van Alonissos.

  Vanaf de boulevard en vanuit de haven kijk je uit over zee met verderop het bijna onbewoonde eiland Peristera. Een tip is het kleinere U-vormige haventje van Kalamaki. Hier vind je ook meerdere tavernes en visrestaurants.

  foto album Alonissos

  Meer Griekenland aanbiedingen