Roda

Roda is een kleine badplaats in het noorden van het eiland Corfu. Het van origine vissersdorpje ligt aan de langste baai, zeven kilometer, van het Griekse eiland samen met de dorpen Acharavi, Agios Stefanos en Almiros. De afstand naar de internationale luchthaven van het eiland bedraagt 40 kilometer en naar de hoofdstad Kerkyra 37 kilometer.

Roda heeft een centrale ligging en is een prima uitvalsbasis

Roda heeft een zandstrand en de zeebodem loopt hier geleidelijk af. Een georganiseerd strand met ligbedden en parasols. Een prima vakantiebestemming voor families met kinderen. Langs het strand loopt een boulevard met taveernes, beach bars en de nodige souvenirwinkels. ’s Avonds is het hier in de zomermaanden gezellig druk en rondom het oude centrum vind je nog meer Griekse restaurants, winkels met lokale producten en reisbureaus.

Ten westen ligt het grote resort Mitsis Roda Beach hotel en aan de oostkant een haventje met vissersbootjes. Via een brug kun je naar het haventje lopen en vanaf de pier heb je een mooi uitzicht op Roda en het dorpsstrand. In de zomer is er jaarlijks een beachvolleybaltoernooi met deelnemers uit heel Griekenland. Het evenement is op het strand voor restaurant New Port met ter afsluiting een klein strandfeest.

Voor (kleine) kinderen zijn er in Roda twee kinderspeelplaatsen. Nemo ligt bij de bushalte en heeft een overdekt kindergedeelte, bar, terras en springkussen. De kinderen kunnen spelen en de ouders op het terras met een kop koffie of een biertje. Op het kruispunt ligt Tropicana met ook hier een groot springkussen en speelmogelijkheden. Tafeltjes en stoeltjes genoeg voor ouders.

foto album Roda Corfu

Roda bezienswaardigheden

Overblijfselen van een oude Dorische tempel zouden een bezienswaardigheid moeten zijn. Het is lastig te vinden, maar halverwege de boulevard naast hotel Roda Inn is een smal paadje naar de opgravingen. Helaas is het terrein zelden geopend voor publiek. Van achter het hek kun je resten zien van enkele zuilen en oude gebouwen.

Meer Griekenland aanbiedingen


Roda hoe te bereiken

Roda kun je bereiken met het openbaar vervoer. De bushalte ligt bij hotel Afroditi, vlakbij het strand, en hier vind je ook de taxi standplaats en een periptero. Busdiensten zijn er dagelijks maar niet frequent met Kerkyra en ook gaat een buslijn van Kassiopi naar Sidari via Roda. Het openbaar vervoer is een voordelige manier om je te verplaatsen, maar niet de meest flexibele. Alternatief is een huurauto, fiets of scooter.

Roda stranden

Het strand van Roda op Corfu Griekenland

Roda Corfu – strand en beach bar

Het strand van Roda is en zandstrand en strekt zich uit van de haven tot aan het Mitsis Roda Beach Hotel. Tot aan hotel Afroditi is het zandstrand breed en georganiseerd met strandstoelen en ligbedden. Bovendien worden op het strand in het centrum van Roda watersporten aangeboden.

De zeebodem loopt geleidelijk af in Roda. Het zandstrand is geschikt voor (kleine) kinderen en zelden zijn er hoge golven. Langs het strand in het centrum van de vakantiebestemming terrassen van beach bars als Skouna en restaurants als The Old House en New Port. Bij de haven ook een beach volleybal veld.

Roda accommodaties

Dorp Roda op Corfu in Griekenland

Roda Corfu – het dorp vanaf zee

Het Mitsis Roda Beach hotel is de grootste accommodatie in Roda. Het luxe all inclusive resort biedt ruimte aan 1.500 vakantiegangers en is een populair hotel met gasten uit voornamelijk Nederland, België, Frankrijk, Engeland en de Oost Europese landen. Mitsis Roda Beach heeft een privé strand.

In het centrum van Roda  zijn de accommodaties voornamelijk wat kleiner en sommige met zwembad. Langs de kustweg naar Acharavi liggen andere mooie en rustigere accommodaties als appartementen Eveline. Kleinschalig, direct aan zee en een grote goed onderhouden tuin maken dit een fraaie locatie.

Roda restaurants

Terras Boat house in Roda Corfu

Roda Corfu – terras Boat House

Restaurants en Griekse taveernes zijn er genoeg in Roda. Nieuw in 2013 is het Griekse restaurants met mezzes en traditionele gerechten El Mar aan de boulevard naast het populairste restaurant van Roda New Port. Bij beide restaurants kun je prima lunchen en dineren voor een goede prijs. Een alternatief is restaurant The Old House met een fraai terras.

In het oude centrum zijn Nikos Family en Roda Park restaurants waar toeristen graag komen. Via het kleine zijstraatje loop je langs de twee eetgelegenheden, waar het ’s avonds in de maanden juli en augustus trouwens behoorlijk warm kan zijn binnen. Voor een goede kop koffie schuif je aan bij Skouna beach bar met een terras direct aan het strand in het centrum van Roda. Voor een biertje of een glas wijn is het terras van de Boat House een tip.

Roda uitgaan

Hoewel Roda niet de beste uitgaansgelegenheden heeft kun je hier ’s avonds wel het nachtleven op zoeken. Aan de hoofdweg van het strand naar het kruispunt vind je Drunken Sailor. Binnen is de bardancing met regelmatig een pool party. Pirate’s bar is de populairste bar met dagelijks karaoke, quizzen en optredens.